Tichia de mărgăritar

Nu ştiu dacă chelul şi-a obţinut exact ce-i lipseşte, tichia de mărgăritar, dar, am constatat că transportul în comun din Turda primeşte exact ce-i lipseşte: o staţie închisă, cu aer condiţionat!

Unde? În staţie la Poliţie.

De ce acolo? Ca poliţiştii, obosiţi după cele opt ore petrecute în birourile cu aer condiţionat, să nu leşine aşteptând autobuzul fără aer condiţionat.

Cine vor fi beneficiarii? Probabil că cerşetorii o vor lua în administrare şi fie te vor sâcâi blocând uşa deschisă până le vei da ceva, fie … vor dormi în aer condiţionat. Că, de cel liber s-au cam săturat.

Cică, adusă din SUA, noua perlă a dotării STP-ului va face să leşine, de invidie, nu de căldură, toţi turiştii care năvălesc în Turda ca să vadă disneyland-ul din salină sau lapidarium-ul distrus din faţa muzeului închis.

Nu discut modul în care STP îşi stabileşte lista de priorităţi în materie de investiţi, dar,

pe lista de priorităţi a noastră, a călătorilor, erau, înaintea acestei staţii ultra-moderne, staţii decente pe toate traseele!

În plus, banii cheltuiţi ar fi fost mai eficient utilizaţi dacă mituiau consilierii locali cu nişte oranjadă (!) ca să aprobe eliminarea gropilor şi nesimţiţilor din staţii. Mergeţi să vedeţi baletul autobuzelor roşii la gară, la fabrica de oale, … ca să nu vă dau mai multe exemple. Şoferul este pedepsit dacă nu opreşte cu uşa la bordură? Dar, cum să ajungă acolo cu gropi în care îşi îngroapă roata? Cum să intre în bălţile unde nu ştie adâncimea? Cum să ajungă la bordură dacă jmekerul a parcat tocmai în staţie?

Este a doua oară, în ultima vreme, când STP îşi dă cu stângul în dreptul … călătorului. Au desfiinţat abonamentul pe o linie ori pe două, înfiinţând – spre binele călătoruluiconform explicaţiei Mostecky-ului din fruntea punctului de lucru Turda al STP – abonamentul pe toate liniile. De ce să plătească 30 – 40 de lei, când poate da 70. De ce să-şi ia abonament pe o linie, cea pe care călătoreşte, când poate avea unul şi pe liniile de care nu se foloseşte?!

Update: Alte detalii şi poze, despre staţia minune şi autobuzul aşijderea, pe blogul lui Zamfir Turdeanu’.

4 gânduri despre „Tichia de mărgăritar

Lasă un comentariu