Luaţi plasă

A lua plasă este o chestie nedorită. Dacă nu eşti pescar.

Am mai mulţi amici cu această boală. A propos: cum deosebeşti, pe plaja cu nudişti (deci, fără echipament ori scule specifice!), un vânător sau un pescar, de oamenii normali?! Simplu: după vânătaie! Vânătorul are un punct vânăt în frunte, unde dă cu degetul când povesteşte că”aici, am nimerit mistreţul de opt sute de kile”. Vânătaia pescarului este pe braţ, aproape de umăr, pentru că, mereu, explică: „uite-atâta era somnul pe care l-am tras, ieri, la pescuit”! De fapt, somnul a fost de … trei ore!

Pentru alţii, prinderea peştilor este o meserie. Aceştia nu se mai mulţumesc cu simple poveşti şi minciuni pescăreşti, cu basme, cu doi sau trei peşti, ci, aruncă plasa în apă, pentru a-şi câştiga pâinea cotidiană din cantităţi mari de peşte. La ei, peştele trebuie numărat, nu cu bucata, ci cu kilogramele, cu tonele, …

Dacă vrei scule serioase, mergi la profesionişti. Cei de la plasedepescuit.ro au produse de calitate superioară.

Această prezentare necesită JavaScript.

Firma – spre care vă îndrum – confectionează şi comercializează o gama completă de plase de pescuit.  Sunt campioni ai lucrului bine facut şi declară că se identifică, întotdeauna,  cu nevoile clientilor. Produsele lor sunt confectionate manual, la înalte standarde calitative. Dacă vrei navod, setca, prostovol, vintir si altele, nu mai sta pe gânduri.

a setcaDe exemplu, setca.

Setca este formata din trei randuri de plase. Acestea sunt dispuse paralel.
Plasa principala este cea mai importanta. În aceasta, se prinde – efectiv – pestele. Se confectionează din poliamida (relon), nailon multifilament sau din nailon multi-monofilament, de diferite dimensiuni.
Plasele secundare se numesc radini sau sirec si se monteaza de o parte si de cealalta a plasei principale. Rolul lor este de a deruta pestele. Sirecul este confectionat din plasa multifilament cu ochiuri intre 180 şi 400 mm.

Cine se mulţumeşte cu … cartofii, pescuieşte, mai departe, cu tradiţionala undiţă!

Lasă un comentariu