D’ale(le) Turzii pe lapoviţă

Vă mai amintiţi dilema din toamnă: de ce se crapă dalele zonei pietonale din centrul modernizat al oraşului euRÂPEan în care vieţuim?

Deschideţi D’ale(le) Turzii şi de-acolo, mai departe, la alte câteva postări care dovedesc că, în afară de mine, pe nimeni nu mai interesează problema.

Aseară, am aflat: dalele se crapă pentru că circulă vehicole cu animale. Deci, grele. Un prieten, care a văzut filmuleţul, a zis că este vorba de un măgar!

Veneam agale, pe trotuarul de costişă ce duce spre centrul centrului şi, în faţă la magazinul SUCCES, văd un mic autoturism, parcat în lumina vitrinei Farmaciei. Imortalizez minunea şi animalul cu formă de biped mă apostrofează pentru că nu i-am cerut voie să-i fotografiez maşinuţa. Nici vorbă de „bună seara”, bine-nţeles că m-a luat la per tu, … Am crezut că e poliţist sub acoperire sau că mă confundă cu tac-su! … Nu era deloc deranjat că … nu mi-a cerut voie să parcheze pe trotuar!

M-am ferit din calea lui. Ca să-mi protejez aparatul de fotografiat. Poate, aş fi lăsat baltă întâmplarea. Animale, care să mă spurce atât de „democratic”, am întâlnit şi în parcul din centrul Câmpiei Turzii. Dar … A urcat la volan, a întors maşina şi a venit direct spre mine. Pentru că am avut proasta inspiraţie să mă trag după stâlp, a mai lansat o lozincă de nesimţit şi a plecat, tot pe trotuar, cotind pe Şuluţiu. Poate, a venit grăbit, de la hotel, ca să cumpere … prezervative. L-am deranjat, mea culpa!

Evident, că nu am martori: cei doi „agenţi ai poliţiei comunitare” se încălzeau (sau răcoreau?!) în sala de pariuri. De peste drum! Toată tărăşenia, de la prima fotografiere, până la dispariţia după colţ a simpaticului şofer pe trotuare, a durat vreo zece minute, doar. Ei ies la patrulare, din oră în oră!

Dacă nu v-am convins, vă ofer: două imagini şi un filmuleţ! Total neprofesionist realizate. Când vine maşina, hăăăăăpt  spre tine, trebuie să-ţi spui rugăciunea şi nu prea mai ai timp de reglaje! Abia acasă am băgat o tonă de lumină în poze, ca să vedeţi mai bine.

Filmuleţul este viu şi natural.

Abia aştept să fac cunoştinţă cu viteazu’. Sper că nu-l cheamă … Mihai! De ce îl numesc viteaz? Pentru că, din experienţă, ştiu că poliţistul care va cerceta cazul, îl va apăra, spunând că nu a vrut să mă omoare!

3 gânduri despre „D’ale(le) Turzii pe lapoviţă

 1. Povestea este parca rupta dintr-un thriller sau un film cu mafioti! Wow! Sper macar ca, daca se petrec asemenea fapte în România, macar în acest caz sa câstige dreptatea si adevarul!
  PS: filmuletul nu s-a deschis, pe motivul „film privat”

  • # CARMEN: Şansele-s mici, dar, nu cred că mai las de la mine. Totuşi, individul a vrut să dea peste mine cu maşina.
   Individul (poliţist) de la 112 mi-a recomandat să depun plângere la poliţie dimineaţă! Pentru atâta l-am deranjat, bietul de el!
   P.S.: Mulţumesc pentru atenţionare. Cred că îl lăsasem pe „privat”, ca să … nu ating imaginea derbedeului!

 2. Pingback: Ce ne face bărbaţi? « Blogul lui Teo Negură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s