Salutări din România Animalelor

Colegul Blogger şi Prieten, Zamfir, mă roagă să-l las să posteze, pe blogul meu canin, un articol despre … noi! Cum să nu fiu de-acord?! Mai ales că mi-a promis că mă duce, mâine, la Petreştiii de Sus, la expoziţia Doamnei care risipeşte arta prin iarbă (Care iarbă, acum în început de decembrie? Mergem să vedem!).

M-am oprit la postarea Exista oare animal mai periculos decat omul? Amicul scrie, disperat:

„Cât de meschini și urâți pot să fie anumiți oameni care prin acțiunile lor distrug totul.  În filmulețul de mai sus puteți observa niște căței din rasa Beagle care au fost folosiți în Spania pentru a testa diverse produse cosmetice și la care le e frică de libertatea de care ar trebui să se bucure tot timpul alături de oameni iubitori.
Oameni buni deschideți ochii și nu vă mai bateți joc de NATURĂ sprijinind acești oligofreni care distrug totul pentru bani!

Stau și mă întreb oare dacă a existat pe Terra vreun animal mai periculos decât omul fără conștiință???”

Am lăsat, ca semn al trecerii mele pe-acolo, un comentariu:

„Nu înţeleg de ce această dragoste de animale nu se răsfrânge şi asupra găinii, porcului, vitei, oii, fazanului, … din carnea cărora ne înfruptăm, fără remuşcări, precum şi a calului, măgarului, cămilei, … a căror muncă ne uşurează viaţa, dar, şi asupra câinilor, hamsterilor, porcuşorilor de Guineea, … animale pe care le folosim ca jucării-vii, fără să ne pese că le strivim „personalitatea”, că le distorsionăm viaţa, pentru placul nostru?!

În fond, recunosc că şi eu îl „chinuiesc” pe câinele meu din curte: îl oblig să stea acolo, îl leg cu lesa, îl „chinuiesc” ducându-l cu mine zeci de km pe coclauri, „obligându-l” să meargă pe unde vreau eu, dându-i de mâncare ce vreau eu, nepermiţându-i să guste din hoituri, îl mai chinuiesc şi cu vaccinarea, …

Vezi, astăzi mi-am propus să nu fiu serios şi să lupt pentru „binele animalelor”. Când terminăm acest circ, vom începe să ne îngrijorăm şi de binele … oamenilor?”

Mă distrează, de-a dreptul, „grija” exagerată faţă de animale. Nu aş fi revoltat, dacă, aceşti îngrijoraţi, nu ar sesiza că o fac în dispreţul semenilor lor. De-acord cu grija faţă de animal. Chiar şi cu respectul faţă de el. Admir pescarul care a prins un peşte de 40 de kg şi, după bucuria capturării (fotografiată şi filmată pentru confirmare istorică!), … îi dă drumul înapoi, în apă. Poate, îi şi cere scuze pentru că l-a deranjat.

Dar, mai întâi, să nu uităm că NOI, oamenii, am deviat viaţa multor specii pentru a le folosi pentru îmbunătăţirea vieţii noastre.

Am „domesticit” porcul, ca să-l mâncăm. Câinele, ca să ne păzească. Pisica, pentru a ne prinde şoarecii. Iată, un alt exemplu de „răutate” umană: pentru şoareci am inventat curse bestiale şi otrăvuri care îi chinuiesc de moarte. De ce nu sare nici un „civilizat” în apărarea lor?!

Am „domesticit” vaca, oaia, capra ca să le mulgem laptele, ca să le mâncăm „copiii”. Le chinuim să fete de mai multe ori decât în mod natural. Le stimulăm lactaţia.

Am „domesticit” vaca, calul, cămila, ca să le chinuim punându-le să ne care, pe noi şi lucrurile noastre, în orice condiţii, oricât de vitrege. În loc să stea la umbră, le înjugăm să ne care carul şi le bicuim dacă merg prea încet. Pe deal, în sus, ne suim şi noi în car, că-i greu la deal cu boii slabi!

Ulise, al meu câine, are zile în care mănâncă mai bine decât mine. Pentru că, închis în curticica lui, el nu are altă şansă. Când plecăm, îi pun zgarda la gât – ca să ştie, orice animal botezat, că nu este un câine vagabond. Ci, este … un blogger cu poziţie fruntaşă în ZeList! Şi-l mai leg şi cu lesa, ca să nu fie lovit de vreo maşină condusă de un … animal superior! Sunt pline străzile de câini şi pisici ucise de maşinile care nici nu respectă vitează legală. La 80 km/h nu apuci să vezi câinele ori pisica care „trece strada prin locuri nemarcate„. De fapt, şi mulţi oameni au fost ucişi … pe zebre, dacă tot vorbim despre animale. Aici, vorbesc despre animalele de la volan!

Să revenim la oile noastre. Cucoanele vor haine de blană, dar, să nu creştem animale şi să nu le omorâm pentru asta. Vrem cosmetice sigure, dar, să nu le testăm pe animale. Nici pe Oameni, evident. Vrem carne, dar, să nu chinuim porcul, scurtându-i viaţa. Vream să ne plimbăm cu caleaşca, dar, …

Ne îngrijorează, foarte apăsat, soarta bietelor animale. Ce facem cu oamenii? De ei, de ce nu ne îngrijim?

Ca om, mă simt discriminat!

Nu am voie să merg, liniştit, pe trotuar sau prin parc. Dacă nu încurc, prin prezenţa mea, un câine care îşi mănâncă, tacticos, salamul dăruit de o babă „iubitoare de animale” – o babă care va urla, mâine, isterică: Primarul nu face nimic împotriva acestor câini care mi-au muşcat nepoţelul! -, îmi sparge urechea, prin gardul de plasă de sârmă, dihania, cât un viţel, din curtea „civilizatului”. C-aşa-i în democraţia noastră, mult prea originală: fiecare face ce vrea. Dar, eu nu am voie să dau un şut cotarlei care se repede la nădragii mei, pentru că „legea nu-mi permite să aplic rele tratamente faţă de animale”, nu-i aşa?!

Nu mai vorbesc despre „plăcerea” întâlnirii cu rahaţii şi urina cu care îşi marchează teritoriul. Al lor, nu al meu. Trotuarul, parcul, nu au fost amenajate, prin cheltuiala mea, de Cetăţean, pentru comoditatea mea, de Cetăţean?! Nici vorbă: suntem în România animalelor! Rahatul meu se simte şi el discriminat: trebuie să plătesc pentru a-l depune la WC-ul public. El nu poate orna dalele din centrul „modernizat”!

Tot câinilor comunitari (nu ai voie „să le lezezi demnitatea” numindu-i „vagabonzi”!), le datorăm colectarea selectivă a gunoaielor. Pe strada mea, luni noaptea este noaptea de festin. Haite întregi vin, răstoarnă butoaiele (că-n Turda, oraş euRÂPEan, nu au ajuns europubelele!), pentru a selecta ce este mâncabil din gunoaiele pe care, salubritatea oraşului nu le poate ridica decât dimineaţa, pe la 7 sau după, după ce-şi beau gunoierii cafeaua, ca să nu se obosească noaptea, ca-ntr-o ţară civilizată.

Se face mare caz de noua lege care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân, după ce sunt ţinuţi un anumit număr de zile în adăposturi, special amenajate. Încercaţi să aflaţi cât costă cazarea şi hrana unui câine pentrtu o zi şi comparaţi cu cât se cheltuieşte pentru o zi de spitalizare a unui Om bolnav! Care a cotizat la bugetul, local şi naţional, timp de zeci de ani. Inclusiv la cheltuiala pentru adăposturile, special amenajate, pentru câini! Sau cât costă serviciul medical pentru un Om muşcat de maidanezi!

Deci, vă trimit „Salutări din România Animalelor”!

Cu patru picioare, ori cu numai două!

14 gânduri despre „Salutări din România Animalelor

  1. Multumesc in primul rand ca ati vizitat inca odata blogul meu;)
    Totusi trebuie sa fac niste mici remarci.. Unde dai si unde creapa…
    Ma refeream la cei car eproduc suferinta animalelor pentru a avea niste lucruri care nu sunt neaparat necesare..eu personal nu folosesc cosmetice care au produs suferinta altor vietati.
    Cat comparatie dintre cainii folositi ca si cobai cu porcii e cam exagerata.
    Daca primii sunt folositri pentru fitele unora, cei din urma sunt folositi pentru hrana. Exceptie chinezii si alte mici comunitati care mananca si cainii..
    SUnt de acord ca pentru OAMENI trebuie sa ne preocupam in primul rand, dar cum cum depindem de tot si de toate, fara respect fata de animale nu putem respecta oamenii.
    Cat despre porci am fost cred primul blogger care a semnalat la nivel international idiotul obicei de la noi de a taia porcul de Craciun..
    http://cuibus.ro/blog/opriti-taierea-porcului-de-craciun-2.html

    Sa auzim numai de bine!

    • # Lucian Cuibus: Aş vrea să sper că nu ai luat postarea mea ca pe un afront personal. Nu am intenţionat, deloc, aşa ceva. Pur şi simplu, pornind de la postarea ta, am profitat pentru a-mi expune nişte opinii personale, care clocesc de mult timp la mine-n tărtăcuţi, şi, care au fost fericite de oportunitatea de a fi revărsate în scris.
      Sigur că noi, Oamenii, folosim mai multe cântare pentru situaţii similare. De fiecare dată îl alegem pe cel care ne convine, evident.
      Fără respect faţă de animale nu putem respecta oamenii? De-acord, dar, hai, să începem prin a respecta oamenii! E-adevărat că pentru asta nu vom avea susţinerea lui Brigitte Bardot! Hai, să dăm, fiecăruia, respectul cuvenit. Nu animalelor în detrimentul Oamenilor! Acesta este sensul celor scrise de mine!

      • Nici un moment nu m-am gandit la asta. Sunt total de acord ca trebuie sa respectam oamenii, dar respectul atrage respect si daca nu ne comportam Uman si cu animalele ajungem la extreme ca si cel din cazul cainilor prezentati de mine.
        Clar ca haine, hoteluri si alte bazaconii pentru animale nu-si au rostul, dar nici sa le chinuim la extrem.
        Tot respectul pentru cum va „chinuiti” catelul;)
        Sa auzim numai de bine.

        O duminica frumoasa.

      • # Lucian Cuibus: Mă bucur că ne înţelegem.
        Greşeşti: haine, hoteluri si alte bazaconii pentru animale ÎŞI au rostul, pentru că oricine are dreptul să facă ce prostie vrea, să-şi cheltuiască banii pe ce rahaturi doreşte, atâta timp cât nu afectează drepturile altuia. Să-ţi sugerez şi că aceste chestii oferă multe locuri de muncă?! Faptul că mie ori ţie nu ne place, este o cu totul altă discuţie. Nu te obligă nimeni.
        Pe Ulise îl consider Prieten şi îl tratez în consecinţă. Suntem egali. Doar că el are drepturi de câine şi eu de Om.

  2. Unităţile de măsură cu care sunt „privite” animalele au fost şi, cel mai probabil, mult timp de acum încolo, vor continua să fie diferite. Este în firea animalului care umblă în două picioare.

    • # Peter: Am precizat, în răspunsul la comentariul precedent, noi, Oamenii, folosim mai multe cântare pentru situaţii similare. De fiecare dată îl alegem pe cel care ne convine, evident.
      De curând, am trăit dureroasa experienţă în care un biped (pe care s-a prădat aghiasma la botez!), după ce nu a catadicsit să-mi acorde nici un dram de respect, nerespectându-se nici măcar pe el, beat de alcool şi infatuare, a încercat să-l lovească şi pe Prietenul meu cu patru lăbuţe!

  3. Înainte de orice lege care se referă la animale de ce nu o lege care să interzică oamenilor să-şi mai lase animalele pe străzi? La urma urmei pentru înmulţirea câinilor fără stăpân sunt vinovaţi cetăţenii şi lipsa lor de responsabilitate. O lege care să cuprindă ditamai amenzile ar fi binevenită. Cu o perioadă de graţie de 6 luni…Apoi, harşt! Ai lăsat animalul pe stradă, amendă! Şi una mare să hie!

    • # elaroseni: Bun. Şi … cine să aplice o asemenea lege?! Până se va înfiinţa Poliţia, nu are cine!
      „Poliţistul” actual, în loc să amendeze pe cel care a parcat pe trecerea de pietoni, îşi justifică lenea cu: „nu avem suficiente locuri de parcare„! Astăzi am chemat Poliţia pentru că iar m-a agresat verbal vecinul (faţă de săptămâna trecută, nu m-a mai agresat şi fizic pentru că am reuşit să păstrez distanţa!) şi aşa-zis-ul poliţist se lasă dus în casă de vecin, apoi, era gata să accepte să-şi bage trompa pe geamul spart de la uşa mea ca să constate afirmaţia vecinului că la mine e mai mare dezordinea în hol decât la el. A trebuit să-i amintesc „poliţistului” că nu ar cam avea dreptul să-şi bage năsucul la mine în casă (nu i-am spus că e chiar foarte violare de domiciliu!)! Plus că a mai emis şi nişte aberaţii, cam cât chipiul lui de mari. Mă tem că va trebui să merg la şeful lui să-mi explice aceste chestii, care nu prea seamănă cu „ordinea” dintr-un stat democrat, ordine la care veghează, cică, tocmai … poliţistul!

    • @elaroseni Din cate stiu exista o lege care condamna abandonul animalelor..dar punerea in aplicare lasa de dorit ca mai toate legile din ROmania..avem cele mai multe legi, dar nu le respecta nimeni:(
      In alte locuri le e frica sa de pisicile salbatice afara din curte ca le da o amenda de la 2000 euro in sus..dapoi daca le chinuie pana la puscarie se ajunge..
      Mai e mult pana departe…respectarea legilor se face cu biciul, iar in timp lucrurile normale care nu sunt constientizate de anumite persoane vor deveni normale de frica amenzilor!

      • # Lucian Cuibus: Respectarea legilor se va face după ce se înfiinţează Poliţia. Atâta timp cât „poliţistul” habar n-are de lege, nu poţi pretinde să o respecte sau să o facă respectată.

  4. Pingback: Am aparut! « my heart to your heart

  5. Pingback: Moşu’ « Daurel's Blog

Lasă un comentariu