Primele imagini cu … uzurpatoarea!

După cum vă spuneam, ieri, Ulise trece prin zile mai grele, cu starea sănătăţii tot mai precară.

ulise DSC02687 ulise DSC02686

De-aceea, Se caută un … Star

Acum, … nu mă mai chinuiesc cu Ulise care nu vrea să mănânce … pentru că:

Pe la amiază, am primit un apel telefonic: „Avem şase câteluşi şi vă aşteptăm să vă alegeţi unu’!”.

Ţuşti, în autobuz şi … mai erau patru. Mormoloci drăgălaşi. Doi mai alb cu cafeniu, doi mai negru cu ceva alb, pe ici, pe colo, prin punctele esenţiale. Văd şi mama. Puii au vreo 4 – 5 săptămâni şi, tocmai, i-a înţărcat. Primesc şi confirmările solicitate şi … Pun mâna pe cel care mi-a făcut cu ochiul (cam cum îmi făcuse şi Ulise!). Imaginaţi-vă o bucată de antracit, cu galoşi albi şi plastron aşijderea …

Merg la „Medicul lui Ulise”, îmi confirmă că este un pui sănătos, dar, … nu este Ulise al III-lea, ci, eventual, … Penelopa I-a! Am convenit pentru viitoarele vaccinuri şi sterilizare şi am plecat acasă. Amândoi.
Nu e prima căţea care mă fentează!

Acum, mă chinuiesc şi cu Penelopa, care … nu ştie să mănânce! M-am chinuit şi să o prind în poze: e neagră tăciune şi superextramişcătoare!

Această prezentare necesită JavaScript.

Astăzi, Penelopa a făcut un pas uriaş spre … seriozitate: a descoperit farfuria cu lăptic şi s-a ospătat, de una singură!

Iată poze cu noi, ea şi eu:

Această prezentare necesită JavaScript.

Şi, acum, în exclusivitate mondială, primele declaraţii ale … uzurpatoarei:

Eu am pregătit curticica pentru primirea ei şi, probabil, mâine, … o voi prezenta lui Ulise!

Mai am o problemă: Cum să o alint pe Penelopa?
Penelopăţica?!
De era Rodică, îi zicem Rodicuţa. Fiind Penelopă … Penelopuţa?!
Cred că ar fi cazul să lansez un concurs pe blogul lui Ulise.
Marele Premiul va fi o flanelă … deşirată!

9 gânduri despre „Primele imagini cu … uzurpatoarea!

 1. E trist Ulise că vine ziua în care te va părăsi. El simte asta şi nu-ţi spune, dar are privirea îngândurată.. Poate ăsta-i şi motivul pentru care a acceptat aşa uşor să cedeze „palatul” lui Penelopei.

  • # Liviu Bimbea: Într-adevăr, privirea lui Ulise este plină de resemnare.
   În privinţa noii vietăţi ce a sosit la el în curte, este normal: l-am crescut în spirit tolerant.

 2. Frumoasă Penelopa… Noi am avut şase, găsite într-un sac pe stradă în prima lor zi de viaţă. Am oprit două, restul am reuşit să le plasăm.
  Mie Ulise nu mi se pare foarte bătrân. Noi avem o căţeluşă de 16 ani. Nu vede, nu aude, dar probabil că are mirosul foarte dezvoltat, fiindcă încă nu se „rătăceşte” prin curte şi nu dă greş la castronelul cu mâncare.Şi e încă foarte vioaie.
  Să vă bucuraţi de Penelopa şi sănătate lui Ulise!

 3. Bun venit, Penelopa!
  Cred ca deja s-a obisnuit cu noua casa si familie, insa e inca bebelus si plange dupa mama si fratiori.
  Imi pare rau ca Ulise e bolnav, stiu cum e, una dintre pisicile noastre a murit acum o saptamana.A avut cancer cu metastaze si a suferit mult.
  Multa sanatate tuturor!

  • # g1b2i3: Se obişnuieşte, încetul cu încetul. Scânceşte, mai ales, când îi este foame şi somn. A învăţat şi să mănânce din blidul lui Ulise, deşi, are bliduţul ei cu pâine şi lapte.

 4. „Domnul ştie să izbăvească din încercare pe oamenii cucernici.”2Petru 2:9„Scurtă e durerea, şi veşnică-i bucuria.”Schiller Ulise a plecat la război. Soţia sa Penelopa, a stat credincioasă în aşteptarea soţului. Numai că anii se tot scurgeau, până s-au făcut 20. Din cauza frumuseţii ei, Penelopa era căutată de foarte mulţi pretendenţi. Forţată de eticheta impusă de societate, ea trebuia să se mărite, însă, pentru că încă îşi mai aştepta soţul, a stabilit un test: cel care va putea să tragă cu arcul lui Ulise la ţintă, va fi soţul ei. Nici unul dintre pretendenţi nu a reuşit, în afară de un cerşetor, îmbrăcat în zdrenţe, nu tocmai agreabil. Spre uimirea ei, Penelopa a descoperit că acel milog era tocmai Ulise, care se întorsese după lungile-i peregrinări. Dacă rămânem credincioşi, Dumnezeu ne izbăveşte din încercare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s