Ne-a ratat … EVA!

Astăzi a fost o zi mare. Eu, am participat la parastasul lui Ion Raţiu. Voi, aţi scăpat şansa de a participa la … înmormântarea mea!

Când ceasul digital indica fatidica oră 13:13, eram în faţa Bisericii Răţeştilor, ieşiţi după săvârşirea parastasului. În piaţa din faţa bisericii eram noi, cei ieşiţi din lăcaşul de cult, şi maşinile în care urma să urcăm, pentru a săvârşi deplasarea la cimitir.

Cum biserica şi piaţa se afla pe traseul pe care se desfăşura „Raliul Nesimţirii Româneşti”, la un moment dat, a venit un bolid cu un tâmpit, fără scuzele de rigoare!, la volan: deşi a văzut mulţimea, a frânat doar în ultima clipă, brusc. A şi tras un pic de volan, în panica ce l-a cuprins. Urmele de frânare rămase, confirmă volta făcută pentru oprire.


Am îngheţat toţi. După clipa de uluire, derbedeul a băgat în viteză şi a şters-o englezeşte.

Dacă asfaltul ar fi fost, măcar, un pic umed … nu ne rata!

Dumnezeu să-l ierte!

Mi-am revenit la timp doar să-i filmez – 13 secunde! – plecarea în trombă. Aşa cum venise.

Btw: prin alte ţări, când se desfăşoară manifestări care implică mase de cetăţeni, poliţiştii nu dorm. La noi, dacă ne nimerea Jmecherul pe vreunul dintre noi, ar fi trebuit să se deranjeze să vină cu făraşul să ne ridice. Despre prevenire … în altă viaţă!

22 de gânduri despre „Ne-a ratat … EVA!

 1. dl. pop
  apeciez intentiile dvs. de a incerca in a ne civiliza, dar asta, mai ales,implica si respectarea legilor/regulilor, inclusiv de catre domnia voastra si insotitorii din videoclip.
  pt a fi corecti pana la capat, va rog sa mentionati eventualele reguli de circulatie rutiera incalcate de omul cu „bolidul”- in traducere o epavutza, si cele incalcate de catre dvs. si insotitorii.

  • # iuuuuuuuuuuui: Pentru un răspuns la nivelul solicitat, aştept să vă prezentaţi: am încetat de a mai vorbi cu … nimeni! Vreau, în cazul în care voi fi înjurat, să ştiu şi cine face acest lucru!
   Apoi, nu-mi este în intenţie de a vă civiliza. Eu prezint fapte, întâmplări, cu speranţa că fiecare se va civiliza pe el-însuşi! Primul semn de civilizaţie este de a avea curajul de a nu te ascunde după degetul anonimatului! Succes!

  • # iuuuuuuuuuuui: Prima dovadă că mai ai mult de lucru, am primit-o pe e-mail:
   Delivery to the following recipient failed permanently: iui@gmail.com
   Aşa că jeluţule, dantonule, elena sau cum te vei fi numind, scuteşte-mă de astfel de curaj de curcă ne-ruşinată!

   • prima dovada ca mai ai mult de lucru este faptul ca, in loc sa recunosti ca soferul „bolidului” nu a incalcat nici o regula de circulatie, faci teoria anonimatului pe Internet (?!).
    PS: mai bine sa am eu curaj de curca ne-rusinata decat sa ma pricopsesc cu vreo gandire manelisto-cospirationista (sa moara dusmanii mei ca multi mai am da’ n au valoarea mea in a ma face … curca plouata si sa ocolesc subiectul).

   • # iooooooooooooi: Prima intenţie a fost să şterg comentariul tău. Apoi … mi-am amintit recomandarea primită ieri: lasă-i, să vadă lumea cine îţi dă lecţii! Deci: nu vorbesc cu nesimţiţii care se ascund în anonimat. Ai ceva de spus? Ieşi în faţă, cu curaj, şi spune ce ai de spus!

    Delivery to the following recipient failed permanently: iui@gmail.com
    Aşa că jeluţule, dantonule, elena sau cum te vei fi numind, scuteşte-mă de astfel de curaj de curcă ne-ruşinată!

 2. 1. deja ai corespondat de 2 ori.
  retine aspectul ca, desi nu mi-am dat identitatea (Internetul permite acest fapt fara ca acesta sa se constituie in nesimtire) m-am adresat tie in cuvinte neutre, intrucat aveam o nelamurire.
  3. faptul ca tu ai inceput sa jignesti (sau asta a fost intentia) pe cineva care doar ti-a atras atentia, politicos, ca s-ar putea sa nu fi surprins in profunzime anumite aspecte, spune multe despre personalitatea ta.
  4. nu te injur, nu iti sunt dusman, nici denton si alte multiple personalitati pe care crezi, obligatoriu, ca le are orice persoana normalizata.
  DAR imi bat, virtual, degetul aratator de obraz in fata ta.

  • # jeluţu: Nu mă îndoiesc că numai din exces de bun simţ – al tău, evident! – nu vrei să înţelegi că nu eu te jignesc când îţi cer ca la mine acasă să respecţi regulile mele. La tine acasă faci cum vrei. Nu sunt obligat să stau de vorbă cu derbedeul care dă buzna în casa mea, cu faţa acoperită, şi-mi ordonă … să-l lămuresc. La alte corturi, se permite! Du-te acolo! Indiferent cine eşti! Aşa cum am menţionat deja, nu-ţi fac onoarea de a-ţi aproba comentariile care nu respectă minimile reguli de bun simţ, decât pentru că mi s-a sugerat că doar astfel te poţi arăta aşa cum eşti. Eu nu sunt în stare să te descriu.
   În concluzie: democraţia nu este acelaşi lucru cu ceea ce faci tu sub masca anonimatului şi a … democraţiei. Mai sunt şi alte mese pe unde penibilele tale lecţii de democraţie provoacă leşinuri. Du-te! Nu te opresc!
   Nu te-am înjurat, nu ţi-am adresat cuvinte mai urâte decât fapta ta şi, implicit, nu am de ce să cer scuze.
   Îmi permit să-ţi sugerez, totuşi, ceva. în virtutea pretenţiilor de bun simţ pe care le tot fluturi: înainte de a bate obrazul cuiva – la el în casă! – dovedeşte că-l ai! Este exact minimul pe care ţi l-am cerut. Şi nu o dată, fără să respecţi cerinţele „mele” (de fapt, ale minimului bun simţ!). Nu poţi pretinde, nici în viaţa reală şi nici pe internet, să capeţi respect, împroşcând cu noroi la fiecare pas.
   A propos de drepturi pe internet. Dacă susţii că dreptul de nesimţire este sfânt, mai este unul, tot la fel de sfânt: nu te poate nimeni obliga să vii să-ţi bagi nasul unde … nu te potriveşti! Eşti liber, 100%, să nu accesezi blogul care nu-ţi place. Indiferent de motiv!
   Blogul meu este deschis – citeşte AVERTISMENT SERIOS – celor care nu seamănă cu tine, ci, cu mine! Pentru cei care seamănă cu tine există blogul tău.
   Fiind în anonimat, habar n-am cine eşti, ca persoană. Constat numai cine eşti ca comportament („cu scuzele de rigoare”, cacofonia este total … intenţionată!)!

  • derbedeu, a ordona, corturi, improscat noroi, dreptul la nesimtire – esti fff civilizat folosind astfel de …. in loc sa recunosti ca postul tau ca era sa fi calcat de un „bolid” pe cand te aflai in mijlocul drumului, ca si …, este putin deplasat.
   cat priveste casa ta nu am de gand sa calc vreodata in ea.
   dar aici esti pe o retea electronica globala, iar parerile tale le expui in spatiu public, chiar cu riscul sa primesti critici. spatiu public, imbecilule.
   ps: iti sugerez sa consulti niste dictionare explicative pt a intelege sensul cuvintelor din limba romana, dupa care sa imi revezi primul post.poate iti dai in sfarsit seama ce vroiam sa iti transmit, punctual.
   si nu mai raspunde, ca s-ar putea ca ceilalti sa constientizeze capacitatile tale.

   • # denton: Gelule, îţi mulţumesc pentru lecţiile de deontoscatologie pe care mi le tot oferi! A propos, nu căuta în dicţionare cuvântul bolduit: este special pentru tine! Ţi-l dedic pentru că eşti unic!
    De la unul ca tine, „imbecilule” este de-a dreptul o laudă!
    Mulţumesc, cu scuzele de rigoare!
    În mod normal, ar trebui să-ţi răspund cu „Schimbă macazul şi du-te-n-mă-ta, cu sau fără scuze!”, dar … biata femeie nu are nici o vină, aşa că eu nu-ţi răspund aşa! Sper că nu vei avea imbecilitatea să afirmi că te-am înjurat! Doar ţi-am arătat cum NU-ţi răspund eu!
    Tocmai pentru a se putea compara capacităţile noastre îţi aprob comentariile şi-ţi răspund la ele. Aşa cum sunt eu capabil. Foarte departe de … cum ai merita!
    Nu mă interesează ce scrie unul care nu are curajul să se identifice, nici în primul mesaj, nici în următoarele!

 3. apropo, imbecil nu este o lauda din partea mea.
  si pentru ca iti dovedesti limitele (cineva semnaleaza un derapaj iar tu langa si danga pe langa subiect), traduc pentru tine de la ce au inceput postarile mele:
  nu aveai ce cauta (ca un rahat imens) pe mijlocul unei drum circulat, fara a fi in traversare printr-un loc permis. daca biata epava te-ar fi lovit si ai fi scapat, conform legii i-ai fi platit si reparatiile. asa ca infierarea ta bolsevica/burzuluiala ta socanta la adresa unei persoane care nu a gresit cu nimic conform legii este de prost gust, ca sa nu zic schizoid-paranoida.
  hai pa, ca daca la inceput ma distrai, acum ma plictisesti.
  ps: spatiu public, imbecilule.

  • # elena: Acum, nu mai ştiu CĂ CARE eşti?! Eşti gelu, elena, dexton, … Înţelegi de ce nu discut cu un CUR A JOS ca tine?!
   1. Nu eram în mijlocul drumului şi nu pe mine era să mă lovească.
   2. Spaţiul public este Turdanews – chiar şi acolo cineva face regulile şi le aplică după cum crede de cuviință.
   3. Blogul este un spaţiu privat şi regulile sunt întocmite de titular. Ca urmare, nu ai aprobat comentariul meu când ţi-am cerut drept la replică. De ce crezi că la blogul meu s-ar aplica alte principii?
   4. Ţi-am recomandat de atâtea ori să nu-ţi mai pierzi vremea cu blogul meu. Dar … te-ai autocalificat ca măgar, aşa că încăpăţânarea îţi este o caracteristică de bază. Dacă blogul meu te plictiseşte şi, totuşi, mai vii pe-aici, sugerezi talente de masochism!
   5. Nu mor caii când vor … măgarii!

   În concluzie, pentru că afirmă că eşti credincios (de fapt, probabil că eşti, aşa cum eşti şi democrat, şi jurnalist, şi profesionist, şi bine-crescut, …): Dumnezeu să te ierte!

   • cred amice ca esti intr-o grava eroare.
    eu ma distrez cum tu pui la inima ca as fi altul decat sunt. si te adresezi in consecinta.
    asa ca, vrand nevrand, obligat sa iti atrag atentia, esti un magar (fara ca saracu’ animal sa aiba vreo vina da’ poate intelegi ce am vrut sa spun) nesimtit pe care il trimit la mamica lui de masochista ca nu l-a crescut cum se cuvine, adica a ajuns derbedeu de cort care nu este capabil sa inteleaga intelesul unor cuvinte/demersuri fiind prea preocupat de a se gandi la dusmani si mai putin la eleganta discursului propriu.
    ps: te-am citat cu anumite concepte hazlii pt mine.

   • # ghitza: Nu sunt în nici o eroare, pentru că nu are importanţă cine eşti în realitate. Eşti doar un un biet vierme care se descrie singur, prin halul în care se exprimă.
    De astă-dată, ţi-ai ales mai bine numele, indiferent dacă eşti Ghiţă ca poliţistul sau ca purcelul?!
    Eu pun la suflet tot ce mi se spune pentru că am defectul de a considera că cel cu care discut este cel puţin la fel de civilizat ca mine. Şi mă doare când vine unul ca tine … şi constat că s-a prădat aghiasma când te-a botezat.
    La tine e invers: tu speri ca cel cu care vorbeşti să fie mai jos decât tine ca să nu ţi se observe abjecţia. De-aceea, îţi dau un sfat: Ostoaie-te, Ghiţă, că-ţi dărâmi cocina-n cap!
    Oricum, nu-ţi fă probleme: cititorii mei au acum şansa să vadă şi cum te exprimi tu şi cum îţi răspund. Ca să nu mai aibă nici un dubiu! Avea dreptate amicul meu: ştergându-ţi inepţiile, lumea credea că am ceva împotriva ta, un om deosebit.

 4. Zamfire, ce tot vrea derbedeul ăla cu tine? Internetul nu a fost creat ca să le dea gunoaielor posibilitatea să se dea mari. Intenţia fusese academică: să pună la dispoziţia tuturor informaţiile.
  Blogul este un jurnal personal. Deci, oricine intră, scrie, este tolerat cât i se permite şi este dat afară cu mătura dacă nu se poartă omeneşte.
  Una dintre racilele democraţiei este, tocmai, faptul că permite şi nimicilor să se exprime. Dar, nu te obligă nimeni să-i primeşti în casă sau pe blog, nu te poate obliga nimeni să-i iei în serios, atâta timp cât nici măcar ei nu se pot lua în serios.
  Unul ca ăsta, care tot încearcă să se balege (mi-a plăcut expresia ta!), la tine pe blog, ar trebuit dat pe mâna poliţiei să i se întocmească doasr penal pentru … port ilegal de cap!

  • # ghitacapnasol: Mulţumesc, prietene, dar, … te osteneşti degeaba.
   Nu poţi opri un purcel să guiţe decât dacă-i arunci ceva orz! Ca la o gâscă!
   Eu îi fac un serviciu: nu-l bagă nimeni în seamă şi eu mă fac că-l bag. El crede că în seamă!

 5. balegile debitate de tine le-am pus in postul anterior (adica te-am citat, daca asta face sens pt tine, desi sincer ma indoiesc).
  in ceea ce priveste informatiile postate in spatiu public raman la aprecierea cititorilor gradul de veridicitate.
  iar schizo pop este intr-o grava eroare:
  conform legislatiei, „EVA” nu a gresit cu nimic, cei in culpa fiind ceilalti – in frunte cu stimabilul zamfir, care, te citez, se balega pe orice, dar in primul rand pe logica elementara. analizeaza-i raspunsurile cu unde dai si unde crapa.
  ps: in ceea ce priveste ghitacapnasol, el nu are nici o vina, iar politia ar trebui sa o amendeze pe mamica sa, pentru incalcarea restrictiei de reproducere.

  • # pentruunidiot: Iar te-ai uitat în oglindă ca să-ţi schimbi pseudonimul?
   Când un miliţian, la examenul de clasa a VIII-a la „fără frecvenţă” a spus că „3 + 3 fac 5”, profesorul a repetat întrebarea, încă de două ori, şi a primit, mereu, acelaşi răspuns. Apoi, după ce i-a dat un 9, cineva l-a întrebat pe profesor: „A spus de trei ori aceeaşi tâmpenie şi îi dai nota 9?”. Profesorul e explicat. „ŞI constanţa în tâmpenie trebuie răsplătită!”.
   Pentru comentariul tău, primeşti nota 9! Felicitări!

   • felicitari. pentru ocolirea subiectului – nota 10.
    doar bancuri rasuflate, atata mai poti ?! hmmmmmmm, nota 2, stai jos.
    topic incheiat din partea mea, spumegare/balegare placuta in continuare.

   • # eva: Nu te opri! Schimbă pseudonimul şi dă-i mai departe: încă nu te-ai făcut destul de râs!
    Chestia cu „topic încheiat” ai mai spus-o! Schimbă şi repertoriul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s