La dereticat pe bloguri

Pentru că era frig, Zamfir m-a lăsat în casă. Pentru că a uitat laptopul pornit, m-am apucat de dereticat. Pe bloguri. Am tot căutat după urme de-ale lui Moş Nicolae. Că, anul acesta, nu ne-a adus chiar nimic. Nici mie, nici lui Zamfir. El zice că nu-i nimic. Dar, l-am auzit eu cum se-ntreba: Chiar aşa de rău am fost?! N-a fost rău. Deloc! Întrebaţi-mă pe mine. Sau pe Zolty.

Am tot căutat. Nu am găsit nimic. Nici chiar cu mirosul meu fin de câine. Tot ce am găsit sunt nişte urme. Mie-mi par a fi de prieteni. Rogu-vă, verificaţi şi voi:

anamariadeleanu.wordpress.com, andibob.wordpress.com, arcadia-solum.blogspot.com, balaurdegradina.wordpress.com, bibabum.ro, biblioteca-prafuita.blogspot.com, blog.bogdanepureanu.ro, bungust.com, cammely.wordpress.com, collector-blogolog.blogspot.com, crissmary27.wordpress.com, cristiandima.wordpress.com, damafaracamelii.blogspot.com, daurel.wordpress.com, desprecevreaueu.blogspot.com, elaroseni.blogspot.com, flaviusobeada.wordpress.com, florinapacuraru.wordpress.comgandescptmine.blogspot.com, gabrielailies.wordpress.com, georgevalah.wordpress.com, globe-trotter.ro/ziaruldela5, globul-asociatiilor-romania.blogspot.com, grapefruits.wordpress.com, iavaleriana.wordpress.com, incertitudini2008blogspot.com, infwork.wordpress.com, istoriculpacientului.blogspot.com, iulia-diana-mihai.blogspot.com, lacristian.org, lenesu.info, lisandrulisandru.wordpress.com, madiblog.info, madimcm.wordpress.com, maramuresh.wordpress.com, maria-postu.blogspot.com, marincristian.ro, mdadrian.blogspot.com, mickelasblog.wordpress.com, mihaela13o.wordpress.com, patobasil.blogspot.com, patratzel.com, perfectiune.wordpress.com, se-cret-blognotes.blogspot.com, silavaracald.cotcodacii.ro, stropidesuflet.wordpress.com, tagore6699.wordpress.com, teonegura.wordpress.com, turistclujan.wordpress.com, umograf.com, zerocratie.wordpress.com, ziarul21.ro/blog/marian, zoltybogata.wordpress.com

De găsiţi vreunul ne-bun, daţi-mi un semn şi pun el là bas pe el!

49 de gânduri despre „La dereticat pe bloguri

  1. In seara de 5 spre 6 decembrie, am dedicat o poezie aşa cum se vede în josul acelei pagini tuturor prietenilor mei şi cum prietenii mei se regăsesc în blogroll am considerat că fiecare îşi va lua după dorinţă porţia de bucurie pe care cu drag am dăruit-o, online, fireşte!
    Doresc tuturor sărbători cu bine şi lumină caldă în suflet.

    • # StropiDeSuflet: Nici o problemă: îţi mulţumim, tocmai ne-am găsit şi pe noi trecuţi la capătul listei, acolo unde scrie „şi alţii”! Să ai parte de dublul a ce ne doreşti nouă.

    • # Gabriela: Cel mai elocvent examen de deşteptăciune l-a dat în 1 noiembrie 2000, atunci când, îndeptându-mă spre el, s-a uitat la mine cu o mutriţă pe care am citit: Tu poţi să pui mâna pe mine că de tine nu mi-e frică!. Ca dovadă, azi a primit un ou între grăunţe şi o cănuţă de lapte peste ele! Iar, deseară, dormim împreună … în aceeaşi casă. El în cuşeta din hol, eu, la etaj, în dormitor. Aşa vom face până începe iar să bată vânt de libertate primăvăratică.

    • # MIKA: Da, ştiu de la Zamfir. Mi-a explicat: Moş Crăciun vine cu sacul plin … de funingine! Noi, îl ajutăm să se perie şi, când e curat, pleacă să deşarte sacul la copii cuminţi din vecini!

    • # irina: Noi suntem o echipă bine sudată în cei zece ani de când am avut norocul să ne întâlnim! Nu ştim exact, care dintre noi e baza şi care e acidul, dar, … ne amplificăm, în loc să ne neutralizăm!
      Astăzi am dat o raită prin cimitir (în cinstea împlinirii a două decenii de când tata s-a mutat acolo, bronzaţii discriminaţi i-au furat crucea metalică de la mormânt!) şi am isprăvit-o printr-o mini-hălăduială. Pe zăpăduţa proaspătă, a fost minunat!

  2. Nu sunteţi la „şi alţii”, sunteţi trecuţi la litera Z. Calculatorul trece automat în ordinea alfabetică şi oricât aş vrea eu să pun pe Z înaintea lui A, nu reuşesc.
    O seară bună şi liniştită vă doresc.

    • # StropiDeSuflet: Stai foarte liniştită: ne bucurăm că-ţi mai aminteşti şi de noi.
      Îţi dorim putere să rezişti. Noi am fost azi la cimitir. Cu două decenii în urmă, tata se muta acolo. De la ultima mea trecere pe-acolo, cu numai o lună în urmă, bronzaţii discriminaţi au ciordit crucea (metalică) de pe mormânt! Să le-ajute Dumnezeu să o poarte în spate câte zile mai au de trăit!

  3. Pingback: Ceasuri. Asemeni cuvintelor şi ninsorilor « GENUNCHIUL LUMII

  4. Fără umbră de îndoială, prieten…cu gânduri de camelie de lumină albă îndreptate înspre tine.

    By the way, în afara topicului, de Moş Nicolae ştii ce au primit părinţii mei, nişte ani în urmă? O şoaptă de iarnă; o fetiţă de zăpadă…Pe mine.

    Notă: Mă bucur să constat că acesta este comentariul cu nr. 2.000 de la începuturile blogului şi până astăzi!

    • # Camelia: Ai tăi au avut noroc. Ai mei, nu. De 1 aprilie au fost păcăliţi de barză: credeau că au primit un băieţel cuminte, dar, m-au primit pe mine!
      La Mulţi Ani, cu multă sănătate şi, măcar, un dram de noroc!

  5. Răspunsul tău la gândul meu este cel cu numărul 2000, dintre toate cele trimise de atâtea suflete înspre tine?
    Uimitor; îmi face plăcere să o aflu. Ca paranteză, eu nu le spun comentarii, ci „gânduri”…sunt părţi din mine dăruite cu drag altor fiinţe sub formă de cuvinte.

    Şi zici că eşti născut de 1 aprilie, Zamfir? Te defineşte simţul umorului; aşa să rămâi…spirit tânăr!
    La urma urmei, mai ştii ce îmi spusesei odată? Ai doar 16 ani…parcă…

    • # Camelia: Comentariul tău a rotunjit numărul de două mii de comentarii, care se referă numai la acest blog. Pe blogul lui Zamfir Turdeanu’, numărul comentariilor se apropie de 7.000. Majoritatea sunt, aşa cum le numeşti, gânduri dăruite cu drag în cuvinte.
      Sunt născut, într-adevăr într-un 1 aprilie. Dar, am 19 ani (de trei ori!), nu numai 16. Cum s-ar zice, sunt responsabil de vorbele mele!

  6. Zamfir, îţi destăinui ceva; mă gândeam că despre cel de-al meu este vorba; dar m-am gândit că s-ar cuveni, dacă aş putea spune aşa, să îţi dărui, cu delicateţe, ţie „trofeul”.
    Precum am şi făcut-o, de fapt.

    • # Camelia: Trofeul meu pe planul blogorelii este numărul mare de comentarii, de gânduri ce se-adună în stupul blogului. faptul că revii la blog, că nu te mulţumeşti cu cititul, ci, adaugi un cuvânt, dovedeşte că nu scriu degeaba, dovedeşte că … pentru tine scriu! Sărut mâinile, Cititoareo! Te salut, Cititorule!

  7. Mare mulţămită „nenea Zamfir”. 😆
    *Eu habar n-am cum se trec linkurile astea în josul paginii, bănuiesc că nu ne-ai trecut pe toti, unul cate unul, prin ştiu eu câte operaţii complexe. 🙂

    Să ai o zi faină. Poate că Moş Crăciun o să fie mai darnic… 😉

    • # cammely: Cu riscul de a te dezamăgi, operaţiunea chiar aşa se face: unul câte unul, cu nume, apoi, cu link spre blog. Dar, pentru a-ţi lăuda prietenii, nu este deloc un efort prea mare.
      Moş Crăciun tocmai m-a anunţat că a pus la poşto o scrisoare personalizată pentru un copil bolnav. Şi am aranjat cu o dulce cântăreaţă să vină cu noi când îi ducem copilului scrisoarea, ca să-i cânte o colindă! Vreau să-l topim pe prichindel!

  8. Frumos gest, să-i dea Dumnezeu sănătate micuţului şi să primească cu bucurie colinătorii. 🙂
    Cât despre linkuri, iar nu pot decât să te felicit pentru răbdarea de sisif. Rămâne cum am stabilit 😉 … mare mulţămită! 🙂

    • # cammely: Rămâne cum am stabilit: mulţumesc pentru că ne bagi în seamă.
      În privinţa puştiului, totul e aranjat. Trebuie doar să sosească efectiv scrisoarea. Voi da alarma şi în funcţie de programele noastre von stabili momentul în care „să topim” copilul! Dacă-ţi spun că sunt mai emoţionat şi mai nerăbdător decât adacă ar fi pentru mine …

Lasă un comentariu