Regele a murit, trăiască Regina!

Cu mulţi ani în urmă, la această dată, familia surorii mele pleca – definitiv – în RFG. I-am condus până la Episcopia Bihorului.

De câteva zile, Ulise a fost foarte agitat şi cerea să plecăm de-acasă, să mergem la Durgău. Am plecat, numai noi doi. Ne-am oprit pe iarbă şi am stat, aproape nemişcaţi. Apoi, eu m-am întins şi şi el se odihnea lângă mine, se liniştise  … Cred că, am aţipit, poate, vreo zece minute. În acest timp, Ulise a dispărut. Oricât l-am strigat, l-am fluierat cu semnalul nostru obişnuit, … nu a răspuns. Asemănător modului în care a plecat şi Ulise I-ul …

După mai bine de o oră, am înţeles că l-am văzut pentru ultima oară. M-am dus la cimitir. Am aprins lumânări pentru părinţii şi bunicii mei, pentru unchiul meu şi … am pus o lumânare aprinsă pe locul unde stătea Ulise când mergeam împreună la cimitir.

Pentru că uitasem aparatul foto acasă, nu voi posta imagini …

d ulise DSC03288

Goodbye my friend, it’s hard to die,
When all the birds are singing in the sky,
Now that the Spring is in the air.
Pretty girls are everywhere,
Think of me and I’ll be there.
We had joy, we had fun,
We had seasons in the sun,
But the hills that we climbed
Were just seasons out of time.

Odihneşte-te în pace, Prietene, şi îţi mulţumesc pentru anii minunaţi pe care i-am petrecut împreună! Am avut multe clipe, ore, zile minunate împreună, am trecut peste greutăţi şi întâlnirile cu bestiii, canine şi umane, dar, … am ajuns la sfârşit!

d picnic DSC03325Dragi Prieteni, cu această tristă postare, povestea blogului lui Ulise se încheie. Blogul rămâne deschis, veţi putea reciti postările, admira păţaniile şi glumele, dar, nu voi mai posta pe el.

Mulţumesc celor care au fost alături de noi, ca vizitatori, comentatori, like-uitori, …

Mulţumesc celor care m-au ajutat ca să-i pot asigura tratamentul cu care i-am prelungit viaţa şi i-am asigurat o stare suportabilă, spre final.

*

Regele a murit, trăiască Regina!

49 de gânduri despre „Regele a murit, trăiască Regina!

 1. Pingback: Ce vrăji a mai făcut | Penelopa Întâia

 2. A fost alaturi de tine la bine si la rau, neconditionat, ca asa stiu ei sa fie, Despartirile sunt intodeauna dureroase si lasa urme. Da, e trist, dar face parte din realitate.

 3. Imi pare atat de rau, imi vine sa plang. Ma bucur in schimb ca ati avut o viata asa frumoasa impreuna. Sa se odihneasca in pace, dragul de el. O sa-mi fie atat de dor de postarile cu el !

 4. Imi pare sincer foarte rau! Vei ramane cu amintirile frumoase pe care le-ati trait impreuna! Si mie imi va fi dor de el!

 5. probabil a simţit că e vremea pentru „marea călătorie”, cum îi spun pieile roşii. orice plecare ne lasă mai singuri, mai goi. dar rămân amintirile, amintiri frumoase, din vremea când colindaţi împreună pe dealuri…

 6. Îmi vine greu să spun ceva… îmi pare sincer rău 😦
  Dar cred că şi câinii, şi pisicile, nu se pot duce altundeva decât în rai. Sunt suflete calde, nevinovate.

  • # Vrero: Nu cred că este lipsă de modestie, dar, pot afirma că Raiul lui Ulise a început … când ne-am întâlnit! Penelopa mă ajută foarte mult să trec peste durerea provocată de plecare lui Ulise.

 7. Pingback: Aşa grăit-a Penelopa | Penelopa Întâia

 8. Pingback: Jurnal londonez (1) | pluta cu paparude

 9. Sper sa-i fie „dincolo” la fel de bine cum i-a fost cu tine!
  Stii ca iti va fi in preajma pe vecie !
  Iti va fi ,mereu,dureros de dor de acest prieten.
  Cum ne este si noua de cei care ne-au „plecat”.
  Imi pare rau pentru tine,pentru el…
  Alexandru.

 10. Pingback: Oglindă, oglinjoară, … | Penelopa Întâia

 11. Pingback: Românaş la înălţime | Florina Lupa Curaru

 12. Pingback: Remember Ulise | Penelopa Întâia

 13. Pingback: Cascada şi lacul | Florina Lupa Curaru

 14. O lacrima virtuala pentru cel care ti-a fost un adevarat prieten. Inteleg atat de bine… Cu o luna in urma, pe 5 mai, mi-am pierdut intr-un accident motanelul care era si destul de tanar, nici 4 ani…
  Traiasca Penelopa!

  • # elly weiss: oricât voi trăi, oricât de dragă-mi va fi Penelopa, regretul că l-am pierdut pe Ulise va rămâne neatins. ce să facem? Viaţa lor e mai scurtă decât a noastră …

 15. Pingback: Penelopa Întâia

 16. Imi pare rau pentru pierderea lui Ulise II. Am trecut prin asta si stiu cat de dureros este.
  Ma bucur ca o ai pe draguta de Penelopa I. Sa fiti sanatosi si sa convietuiti multi ani cu bucurii.

 17. 😥 Îmi pare rău, n-am ştiut! Abia acum am găsit blogul, pe urmele Penelopei. Ulise şi-a terminat călătoria pământească, s-a întors în lumea perfectă a creaţiei originare. Ştiu cum e şi ştiu că nu te poate consola decât gândul că a scăpat de suferinţă şi e fericit printre îngeri.

  Grivei al nostru a plecat la 20 de ani, în aceeaşi perioadă cu Ulise al tău, dar mai întâi a făcut o ultimă escală la nuntă, s-a luptat în glorie deplină şi a vrut, totuşi, să se întoarcă şi să moară acasă. Cineva l-a împiedicat, i-a dat cu o bâtă pe spate. 👿 Era o scumpete de căţel, născut în curtea bunicului, de către Lăicuţa, cea mai veselă şi sociabilă vulpiţă de căţeluşă, care la un moment dat a ieşit la stradă şi un dement a omorât-o cu maşina în viteză.

  Îi iubesc pe toţi, nimeni nu poate fi înlocuit. La fel o iubeşti pe Penelopa, dar mereu îţi va fi dor de Ulise. Şi de primul.

  Am pierdut şi noi căţei, pisici, rămân în inima noastră, unici şi irepetabili. Cum unici şi irepetabili sunt cei care ne-au rămas.

  Mulţumesc pentru blogurile astea!

  • # Roxana Iordache: Îi creştem, ni se lipesc – realmente – de suflet, ne „omoară” cu dragostea lor, dar, … viaţa lor este mai scurtă decât a noastră şi ne mai omoară, în că o dată (de astă-dată, fără ghilimele!), cu despărţirea de ei.
   Având deja experienţa cu Ulise I-ul, mă pregătisem de vreo doi ani pentru dificilul moment. În timp ce-l trata m pentru insuficienţa cardiacă, am „achiziţionat-o” pe Penelopa. Rolul ei: să-mi umple o parte din golul creat de plecarea lui Ulise.
   Am satisfacţia că, după primele luni – în care a cunoscut foamea şi bătaia! – Ulise a avut parte de o viaţă fericită. Ne-am înţeles d e minune, ne-am bucurat reciproc de hălăduiri nenumărate, … l-am îngrijit până în ultima clipă şi … nu-l voi uita niciodată. Reprezintă 12 ani minunaţi din viaţa mea!
   Penelopa continuă opera de mobilare a vieţii mele de singur pe lume, cu bucurii şi probleme, cu dragoste şi recunoştinţă, …
   Show must go on!

 18. Pingback: Dan Sova, Victor Ponta, PSD vs Christian Wulff - Ziarul lui Ipu

 19. Pingback: Statul mafiot se consolideaza | Blog Popa Țeapă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s