Poe(re)zie

N(-)AU(su)FRAGIU

Pe o insulă uitată din Oceanul Pacifíc, S-a-ntâmplat un naufragiu, Nici prea mare, nici prea mic. Nu ştiu care-a fost motivul: ceaţă, valuri, terorişti, Cert e c-au scăpat cu viaţă o mulţime de turişti. Dar să vezi ce întâmplare, iaca, pe cuvântul meu, Cum se joacă cu destine Bunul nostru Dumnezeu! Că din marea încleştare, din a valurilor sevă, Au scăpat ca prin minune câte doi Adami cu câte-o Evă:

Doi broscani şi o broscancă, doi franţuji şi o franţuzoaică, Doi englezi şi-o englezoaică, doi rusnaci şi o rusoaică, Doi nemţoi cu o nemţoaică, doi arabi şi o arăboaică Şi doi greci cu o grecoaică cu mustaţă de tigroaică. Başca au ieşit din valuri, cu noroc, doi mexicani Şi o mexicancă trăznet, la vreo optsprezece ani. Şi incă doi yanchei pur-sânge au scăpat şi ei uşor, Evident că împreună cu americanca lor. Şi-n final, să vezi necazu’: cocotaţi frumos pe-o stâncă, Uite c-au scăpat românii, doi şi c-o româncă! Şi-a trecut vreo săptămână de la naufragiat, Şapte zile-n care, multe s-au mai întâmplat.

broscanul cel mai tare, celuilalt îi sparse faţa, Să rămână numai unul pe felie cu ragazza. Cât despre franţuji, aceştia, cum îi ştim noi plini de zel, Fac de-o săptămână-ntreagă sex în grup cu mademoiselle. Englezoii înc-aşteaptă, poate pică tam-nesam, Cineva să-i introducă, s-o cunoască pe madam. Ruşii-ncearcă în echipă să o schimbe pe rusoaică, Pe vreun kilogram de votcă, chiar făcută din pufoaică. Nemţii s-au uitat la valuri, pe urmă la nemţoaica lor Şi-au plecat în largul zării, înotând cu mare zor. Beduinii, vai de dânşii, cum nu au prea multe-n bilă Negociază arăboaica, cum s-o schimbe pe o cămilă. Grecii se iubesc pe rupte, iar grecoaica mică, grasă, Blestemându-şi a ei soartă, îi priveşte pofticioasă. Mexicanii se-apucară cu bărbaţii să trateze, Cum să vândă mexicanca sau măcar s-o-nchirieze. Pe yankei, a lor femeie, de cinci zile îi disperă, Povestindu-le de drepturi, libertate, carieră.

Iar românii cei uniţi, în cultură şi idei,

Au format fix … trei partide, trei

Şi se ceartă, dur, amarnic,

Zi şi noapte numai între ei!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s