De-a dura lex, sed lex

Dragi domnisoare (viitoare doamne!), doamne si stimati domni (ca să citez un „clasic„, din fericire, încă, în viaţă!),

Când jandarmul bagă în dubă site-ul de cultură şi judecătorii dau cu tifla presei – a nu-ştiu-câta-putere-în-stat – ce mai poţi spune?! Dăm de-a dura legea. De fapt, ca şi prin alte părţi. Cu legi … să nu zicem decât: stranii!

– In statul american Oklahoma, orice persoana care se stramba la un caine e acuzat si judecat pentru agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

– Pe teritoriul Frantei este ilegal sa dai numele Napoleon unui porc.
– Legile statului Ohio, SUA, pedepsesc cu inchisoarea orice om care incearca sa imbete un peste.

– Daca esti in vacanta in Anglia si vrei sa trimiti o felicitare cuiva, ai mare grija cum lipesti timbrul. Daca nu il lipesti corect si esti descoperit e posibil sa ajungi la judecata pentru defaimarea Reginei.
– Este considerata infractiune atunci cand un cetatean britanic moare in interiorul Palatului Parlamentului din Londra. Nu este insa specificata sanctiunea si cine o suporta.
– In Anglia, a existat in secolul 19 o lege care permitea oricarei femei sarutate fara acceptul sau sa muste pe nas cat de tare poate pe cel care se facea vinovat
– In Danemarca exista o lege care-i obliga pe soferi sa se uite inainte de a pleca de pe loc daca sub masina nu se afla cumva ascunsi copii
– In Elvetia este ilegal sa trantesti portiera automobilului, daca acesta nu iti apartine.
– In Marea Britanie, legea permite femeilor gravide sa urineze oriunde, fara sa poate fi trasa la raspundere.
– In orasul Chico, California, SUA nu sunteti pasibili de inchisoare daca sunteti prinsi cu o bomba nucleara asupra voastra, ci doar de o amenda in valoare de 500 de dolari pentru transport de material radioactiv pe teritoriul orasului
– In Singapore este contrar legilor acestei tari sa mesteci guma de mestecat pe strada.
– In statul american Vermont, orice femeie casatorita care vrea sa poarte proteza dentara e nevoita sa aiba acordul scris si semnat al sotului.
– In statul Carolina de Nord,SUA, legea iti interzice sa injuri, daca in preajma ta se afla o persoana decedata
– In York, Anglia, se afla inca in vigoare o lege veche,ce permite unui englez rezident in acest oras sa ucida fara a primi vreo pedeapsa orice scotian. Ei bine, doar daca are asupra sa un arc si o tolba cu sageti si este amenintator.
– Orasul St. Louis, din Missouri, interzice prin lege ca un barbat sa salveze o femeie aflata in pericol, daca aceasta poarta pe ea doar pijama

E clar?! E-xe-cu-ta-reaaaaaa!

2 gânduri despre „De-a dura lex, sed lex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s