La bani mărunţi

L-am întrebat pe Colegul Blogger Zamfir ce-i aia „bani mărunţi” şi mi-a răspuns că nu mai ştie nici ce-i aia  bani şi că merge la Zoo ca să mai vadă … lei!
Atunci, am căutat prin diverse şi diversificate şi am aflat adevărul:

Comercianţii nu cunosc noua versiune a monedei de 50 de bani, lansată la finele lunii trecute de Banca Naţională a României. „Fugi mamă d-aci cu banii ăştia!“, „Nu schimbăm monede străine“ sau „Am şi eu una de-asta acasă, e un dintr-ăla, eurocent, nu?“ – sunt doar câteva dintre replicile pe care le-am primit din partea vânzătorilor atunci când ne-am încercat norocul la cumpărături cu noua monedă de 50 de bani.

Dacă tot am intrat pe net, am citit şi mirările lui Mălin Bot, care uită un adevăr esenţial: trăim în ţara unde sportul naţional este … dispreţuirea legilor!

6 gânduri despre „La bani mărunţi

  1. Nicio problemă! Şi la unele oficii poştale dacă te duci cu timbre „de acasă” s-ar putea să rămâi cu buza umflată, cucoanele nu acceptă decât ce au avut ele la vânzare… 🙂

  2. Pingback: nu mai sunaţi la 112 | absolut obişnuit

  3. Pingback: Carol Popp de Szathmáry(11 ianuarie 1812 – 3 iulie 1887), pictor și fotograf român « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s