Rezolvarea crizei

E august. Un mic oras pe malul marii, in plin sezon. Ploua torential de citeva zile, orasul arata de parca ar fi parasit.

Toti au datorii (bineinteles!).

Din fericire, vine un rus bogat la un mic hotel cochet. Vrea o camera. Pune o bancnota de 100$ pe masa receptionerului si se duce sa vada camerele …

Seful hotelului ia repede bancnota si se duce sa plateasca datoriile la macelar.

Macelarul ia bancnota si se duce repede sa-si plateasca datoria la crescatorul de porci.

Acesta, la rândul lui, se grabeste sa-si plateasca datoriile la cel ce-i livreaza furaje pentru porci.

Cel cu furajele insfaca bancnota si alearga la prostituata pe care nu o mai platise demult. In timpurile astea de criza pina si ea oferea servicii pe datorie!

Prostituata apucă bancnota si se grabeste spre hotel, unde fusese cu clientii ultimele dăţi si unde ramasese datoare, si pune bancnota pe masa receptionerului.

In acest moment, coboara rusul, dupa ce a inspectat camerele, spune ca nici o camera nu-i place, isi ia bancnota si paraseste orasul.

 Nimeni nu a castigat nimic, insa intregul oras traieste acum fara datorii si priveste optimist in viitor! Logic, ramine prostituata datoare, ca nu i-a preluat nimeni banii si n-are chitanta, doar cugetul curat!

M-am mai  ocupat de problema crizei, în mai multe rânduri: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, dar, am recunoscut de fiecare dată că am pornit de la texte emailate!

 

2 gânduri despre „Rezolvarea crizei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s