Ziua mondială a noastră

Spre ruşinea mea de căţeluş cu pretenţii de … civilizat

(deşi, n-ar trebui să mă laud cu asta într-o lume în care orice ţuliflender de nădărgar se pretinde a fi, nici mai mult, nici mai puţin, decât … civilizat!, între suflarea nasului cu două degete şi trântirea mucilor de dalele crăpate ale centrului modernizat şi scuiparea – pe aceleaşi dale – a cojilor nelipsitelor bomboane agricole!),

am uitat să-l latru pe Zamfir, ca să publice – în sistem de jurnalist profesionist: copy + paste – articolul de mai jos:

4 octombrie, Ziua Mondiala a Animalelor

http://supravietuitor.wordpress.com/2011/10/04/4-octombrie-ziua-mondiala-a-animalelor

WAD_logo

In fiecare an, la 4 octombrie este sarbatorita Ziua Mondiala a Animalelor, instituita de Organizatia Internationala pentru Protectia Animalelor in 1931, in memoria Sfantului Francisc de Assisi (1182-1226), intemeietorul Ordinului Franciscan si protectorul animalelor.

Ziua Mondiala a Animalelor este o zi speciala dedicata vietii animalelor si legaturii noastre cu ele. Aceasta sarbatoare recunoaste locul pe care animalele il au in viata noastra. Atat cele de companie, care ne sunt alaturi si ne aduc bucurie in fiecare zi, cat si toate celelalte animale de pe Pamant care nu sunt in preajma noastra, dar au nevoie de noi.

Initiata in 1931 la Florenta ca modalitate de a face cunoscuta situatia speciilor aflate in pericol, Ziua Mondiala a Animalelor a ajuns cu timpul sa fie celebrata pretutindeni pe glob ca zi a tuturor animalelor.

Din 4 octombrie 2003, data la care a fost lansat primul eveniment in Marea Britanie, manifestatiile care au avut loc cu aceasta ocazie au capatat de la an la an o tot mai mare amploare (în ţările civilizate, nu în România).

Cititi si DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR ANIMALELOR

Dedicatie muzicala pentru animalute si oamenii lor dragi si buni, oameni care au grija, ii repsecta si-i iubesc si pe semenii lor.

Animale si oamenii lor:

Serafina cu Enya, Mirela si Xaba Pete, Natasa cu Ioan Usca, Snejinka, Tano si Capi cu CELLAUlise cu Zamfir POP, Animalele protejate cu Vlad Cel Groaznic, Griska cu Vero şi mulţi alţii.

Dar, nu mi-e chiar aşa de tare ruşine pentru că am uitat, precum ar trebui să le fie lui Tudorel şi Mirciulică, cei care au reuşit – şi anul acesta – să uite, atât de 24 septembrie, cât şi de 4 octombrie! Dar, anul viitor este un an electoral şi să-i vezi pe nedemnii demnitari cum se vor călca pe bătături la fiecare aniversare, comemorare ori tăiere de panglicărie din banii bugetului local, judeţean, naţional sau european, fără discriminare!

4 gânduri despre „Ziua mondială a noastră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s