Eva, Isac şi Steve

Lumea guvernată de … mere

BBC le-a numit: „cele trei mere care au schimbat lumea„, este vorba de mărul Evei, de cel al lui Newton si de cel al lui Steve. Sunt trei mere datorita cărora lumea a trecut prin schimbări importante, iar, fără existenta lor probabil totul ar fi fost foarte diferit in ziua de azi.

Marul lui Adam si al Evei

Potrivit Vechiului Testament al Bibliei, Adam si Eva, primii oameni creati de Dumnezeu, au fost alungati din Rai dupa ce au mancat fructul oprit – se presupune ca ar fi un mar. Dupa ce i-a creat, Dumnezeu le-a spus celor doi ca sunt liberi sa faca ce vor in gradina Raiului, atat timp cat nu se ating de un singur copac, marul. Eva a fost cea care l-a ademenit pe Adam sa manance din marul interzis si, dupa ce au muscat amandoi, Dumnezeu i-a exclus din Rai. (Notă: după ultimele cercetări, se pare că este vorba de „mărul lui Adam, din care a muşcat Eva!” – conform picturii reprodusă alături!)

Marul lui Newton

Asezat la umbra unui mar, Isac Newton se gandea la o problema cand un fruct s-a desprins din pom si a cazut in fata lui. Vazand asta, omul de stiinta a inceput sa analizeze ce anume tine toate obiectele pe pamant si nu le lasa sa pluteasca in voie – atractia gravitationala – asa cum si Luna sta in jurul Pamantului, asa cum si marul cazuse. Marul lui Newton a devenit astfel celebru. (Notă: după ultimele cercetări, se pare că este vorba de un măr ecologic, pe care un vierme parşiv l-a desprins de pe cracă, trimiţându-l, gravitaţional, în tărtăcuţa celui care, foarte grav!, încă, nu ştia … Legea gravitaţiei!)

Marul lui Steve Jobs

Compania Apple (mar) a fost fondata de Steve Jobs, alaturi de Steve Wozniak, in 1976 – cei doi au dat startul unei afaceri care avea sa le aduca milioane de dolari intr-un garaj inchiriat din sudul Californiei. Opt ani mai tarziu, un Steve Jobs vizibil emotionat prezenta lumii intregi primul computer Macintosh (sau Mac, pe scurt) cu interfata grafica – adica nu folosea doar text si cod, ci si imagine.

Notă: textul este preluat (vezi link-ul din titlu), ca şi imaginile, de pe internet.

Reclame

4 gânduri despre „Eva, Isac şi Steve

  1. păi și mărul Afroditei? ăla de a generat războiul troian 😀
    (Re-)devin serioasă 🙂 M-a impresionat din discursul lui din 2005: „moartea este cea mai bună invenție a vieții”. apoi am văzut că toată lumea a reluat pasajul.
    RIP…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s