Cherchez la femme

Copiii s-au culcat, iar, ca să nu am probleme cu CNA, FBI, PNA, FNA, EBA, DNA, FSN, … pun bulina roşie la această postare!

În faţă e femeia, în spate e ce-şi doreşte ea

În traducere libertină, titlul ar veni cam chichirez la femeie. Din basme ori fabule, putem afla multe chestii folositoare pentru viaţa cotidiană. Care nu-i chiar basm. Mai degrabă e o fabulă.

Pe tânărul rege Arthur l-a prins împăratul vecin, în timp ce acesta vâna în pădurea lui.

Împăratul avea dreptul să-i ia viata regelui Arthur, pentru că astfel se pedepsea în regat furtul. Dar, a rămas impresionat de tânărul rege, astfel că i-a oferit libertatea, dacă acesta îi da răspunsul corect la o întrebare deosebit de grea.
Întrebarea suna în felul următor:

CE VREA DE FAPT FEMEIA?!

(NB: astăzi, recunoaşte chiar ea că … habar n-are!)

O astfel de întrebare l-ar fi surprins şi pe un înţelept, iar pentru tânărul Arthur era de-a dreptul fără răspuns … în pofida acestui fapt, tot era mai bine sa caute răspuns la întrebare, decât sa fie ucis, aşa că s -a întors în tara lui şi a început sa întrebe pe toata lumea: Prinţesa, Regina, Prostituatele, Călugării, Înţelepţii, Nebunii … adică pe toata lumea, dar nimeni nu a reuşit să-i dea un răspuns satisfăcător.

Dar aceştia din urma l-au sfătuit sa o întrebe pe vrăjitoarea cea bătrâna, pentru că numai ea ar putea ştii adevăratul răspuns. Preţul va fi mare, deoarece se ştia că vrăjitoarea percepe taxe mari în schimbul serviciilor ei (evident că fără să plătească impozite; cam ca biserica din zilele noastre).

A venit şi ultima zi, iar Arthur nu mai avea de ales, trebuia sa vorbească cu vrăjitoarea. Ea îi promisese că îi va da răspunsul, dar, mai înainte regele va trebui sa accepte preţul cerut.
Vrăjitoarea a cerut sa se căsătorească cu Gawain, prietenul regelui Arthur, cel mai mare nobil dintre Cavalerii Mesei Rotunde.

Arthur se uita şocat la bătrâna vrăjitoare, era cocoșată, foarte urata, avea un singur dinte şi avea un miros neplăcut. Până acum el nu văzuse o ființă atât de dezgustătoare.

A încremenit la gândul că ar putea să-i ceara celui mai bun prieten aşa ceva.
Însă, prietenul sau, Gawain, aflând de înţelegere, accepta propunerea vrăjitoarei, spunând că nu este un preţ prea mare în schimbul vieţii prietenului său regele şi a trăiniciei Mesei Rotunde.

S-a dat imediat ştirea nuntii în împărăţie, iar vrăjitoarea, cu înţelepciunea ei diabolică, a spus:
FEMEIA DOREŞTE,

DE FAPT,

SĂ FIE STĂPÂNA

PROPRIEI VIEŢI!!!
Toata lumea a ştiut că vrăjitoarea a grăit un mare adevăr, şi că regele a scăpat cu viata.

Aşa s-a şi întâmplat, aflând răspunsul împăratul vecin l-a eliberat pe regele Arthur.
Si ce nunta a fost! … toata curtea era de faţă, dar, nimeni nu se simţea mai supărat decât regele Arthur, care avea stări de recunoştinţă şi frustrare în acelaşi timp.

Gawain s-a comportat impecabil, era foarte amabil, politicos şi plin de respect cu noua mireasa, vrăjitoarea însă, a fost groaznica …

A venit şi momentul nopţii, când Gawain isi aştepta mireasa în patul nupţial sa-si petreacă împreuna prima noapte. Atunci a intrat în camera cea mai frumoasa fată, pe care şi ar fi dorit-o oricare bărbat. Gawain se uita stupefiat şi întreba ce s-a întâmplat …
Fata spuse: deoarece ai fost politicos şi respectuos astăzi, jumătate din zi voi fi urata şi jumătate din zi voi fi frumoasa. Pe care o doreşti noaptea ? şi pe care în timpul zilei?

Ce întrebare teribilă! Gawain începu sa analizeze repede.
Sa fie oare în timpul zilei cu o fata tânăra şi atrăgătoare, pe care o putea arata oricui, şi sa isi împartă patul cu o bătrâna dezgustătoare ? Sau sa se arate în timpul zilei cu baba? Iar, în clipele intime ale căsniciei sa fie cu frumoasa tânăra?

(Voi,

ce aţi fi decis?

Răspunsul lui Gawain

se poate citi mai jos,

dar,

înainte de aceasta,

da-ti şi tu

răspunsul,

în gând.)

Nobilul Gawain a răspuns:

să decidă femeia însăşi!

Acestea auzind, femeia a spus, că

va fi femeie frumoasa şi noaptea şi ziua, deoarece bărbatul a respectat-o aşa de mult încât i-a dat libertatea de a fi stăpâna propriei vieţi.

Care este învăţătura?

NU CONTEAZĂ

DACĂ

O FEMEIE E FRUMOASĂ

SAU URÂTĂ …

ÎN FOND

ÎN FIECARE

EXISTĂ

O MICĂ MARE

VRĂJITOARE!

Notă: cu câteva excepţii, imaginile sunt cropuite din imagini de pe internet.

8 gânduri despre „Cherchez la femme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s