Ce mai face Poliţia comunitară la 25 febr. 2011?

Ce mai face poliţia comunitară Turda?

Când e frig, plouă sau e noapte, stă aciuată la căldură. Când nu ai nevoie de ei, îi găseşti pe teren. Prin centrul modernizat. Plimbă mapa, vorbesc la telefon, şi – dacă-i ocoleşti – nu te deranjează. Mai trebuie să ocoleşti şi dalele care au sărit de la locul lor, de bucurie că vine Primăvara!

De curând, i-am văzut: la câţiva metri de locul unde se aruncă gunoaiele lângă un stâlp, ei stăteau în maşina, cu inscripţia mare pe ea, POLIŢIA COMUNITARĂ TURDA, la … ceea ce ei numeau, pompos: pândă. Exact cum erau controlorii de la RATL cu nişte veste roşii, fosforescente, de-i vedeai de la un capăt de linie la celălalt. Bugetarii nu au aflat că mâţa cu clopoţei … se hrăneşte cu parizer!

Imaginea alăturată vă prezintă viitoarea noastră POLIŢIE LOCALĂ, care va funcţiona ca poliţia comunitară (îi găseşti peste tot … în maşina lor sau în magazinul altora!) sau poliţia de proximitate (îi găseşti peste tot … în biroul lor, dacă nu te fentează portarul spunându-ţi că-s plecaţi!) ori poliţia rutieră (care se chinuie să treacă printre maşinile parcate sub indicatorul OPRIRE INTERZISĂ, când nu parcheazi chiar ei în staţia de autobuz!)

Se va lega şi de cei cu maşinile pe trotuare, de cerşetori, de călugări, de tarabişti, …

That’s the question!

8 gânduri despre „Ce mai face Poliţia comunitară la 25 febr. 2011?

  1. Pingback: Departe « Cristian Dima

  2. Pingback: Un blog cu năbădăi

  3. Aşa e şi în cluj, când e nevoie de ei al drecu’ doar acolo nu’s… când nu e nevoie e plin de ei, asta e politia română, la cluj s-a spart o bancă, chiar lângă mine, dupa juma de oră au venit cu tot tacâmu, dar degeaba, nici acu nu l-au prins.

    • # RaulPop: Nu ştii că TU trebuie să-l inviţi pe infractor la poliţie, da’, să nu-l „jicneşti” spunându-i că-i hoţ, să nu-l agresezi verbal sau fizic (după ce el ţi-a furat poşeta ori ţi-a dat în cap!), … că DACĂ se dovedeşte că este infractor (adică, nu are pile destul de mari în interior!), DACă nu-şi cumpără un NUP, va începe serialul „instanţa de judecată” şi, după trei ani vei câştiga … praful de pe tobă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s