Notă informativă

Pentru că, conform ultimei (sper!) găselniţe a maistrului ce face de râs tagma jurnaliştilor (la penultima, cea cu Zamfir beţivu’ , a dat-o-n bară!) aş fi fost informator al securităţii (el, nici nu trebuie să prezinte dovezi pentru că EL ŞTIE! că numai aşa aş fi putut călători în străinătate), postez prezenta notă informativă:

Vă anunţ că:

ÎNCĂ mai trăiesc

şi vă mulţumesc pentru că (încă!) nu m-aţi uitat.

Mă străduiesc să-mi rezolv problemele …

… şi să revin cu „secondo tempo” al blogorelii mele.

Sunt sigur că ne-om aminti cândva de-această întâmplare tristă

şi

va fi mai bine când … risipei se va deda Florarul!


foto

6 gânduri despre „Notă informativă

 1. is in urma cu stirile Turzii! zice unu’ ca ai „parat” la secu?
  …nu-l cred!
  „moshinile” te-or plimbat prin lume!(ficare cu pasarica lui!:))))
  ce probleme zici ca te stradui sa rezolvi pana te vedem????

  • # sorin: Douăzeci de ani nu a ştiut că am pârât la secu. Abia acum i-a fătat mintea! Nici că pic beat prin şanţuri. Oricine ştie că eu nu prea beau, de prin ’75. Au râs bine cunoscuţii mei de „dezvăluirea” tembelului! Îl înţeleg: prostimea, care îi citeşte scrijeliturile inepte, are nevoie de circ. La fel, îţi dai seama că plăcere au cei care îl subvenţionează (de frică): astăzi, ne-a lăsat în pace că s-a legat de Zamfir?! Plus că, pe Zamfir nu avem cum să-l iubim, pentru că nu-l putem „cinsti” ca să-şi ţină gura!
   În privinţa străinătăţurilor: familia cumnatului a plecat legal în Germania, în jurul anului ’80. Având invitaţie de la sora mea şi bani de tren (aici i-am fentat că nu au văzut nici o marcă, în afară de cele ciordite de bancă – comisionul; mi-am luat bilet de tren pe lei până la Leipzig şi abia de-acolo am plătit în mărci pe restul distanţei!) am primit paşaportul în momentul în care RFG a înăsprit condiţiile de acordare a vizei. Mă tem că cineva a zis: să-i dăm paşaportul, că nu-i vor da nemţii viză! Viza am obţinut-o cu invitaţie reînoită şi cu audienţă la consul! Cu un an înainte, pentru mama mea (pensionară) am obţinut eu viza în nici cinci minute.
   Un an mai târziu nu mi-au mai dat paşaportul să merg la Praga, Varşovia şi Bratislava!

  • # sorin: Combinat: ajutat de neamuri am vizitat moşâniştii.
   Am dus douăzeci de pachete cu fişe de Gherla (cam cât o cărămidă, fiecare!) şi am adus câteva zeci de kilograme de piese filumenice (etichete, cutii, plicuri, reviste, cataloage, etc.). Mi-am trimis prin poştă un colet cu zece kilograme de hârtie (etichete, cutii, plicuri, reviste, cataloage, etc.) pe care l-am primit … după 12 luni prin intervenţia lui Adrian Păunescu! Săracu’ vameş de la Cluj Napoca s-a scărpinat o jumătate de oră în c…ap că nu ştia cum să le încadreze (fără sticlă de coniac şi pachet de cafea strecurate sub masă!). Vreo douăzeci de filumenişti din ţară s-au îmbogăţit pentru că le-am trimis cotă-parte din ce am adus.
   Cei vreo douăzeci de filumenşti, cu care m-am întâlnit, în Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, RDG şi RFG, Austria şi Yugoslavia, erau mari colecţionari, prieteni cu mine de ani de zile prin scrisori. Vameşul de la Curtici era să facă infarct când a văzut că până şi în cutia de videocasetă aveam … etichete de cutii de chibrituri mai vechi, deci, mai preţioase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s