Ce-a fost asta?

Zamfir zice că azi am fost într-o hălăduială. MINTE!

Să vă povestesc şi-mi veţi da dreptate:

Mai întâi, cine sunt eroii poveştii mele?

1. Ulise – adică, eu!

2. Zamfir – deşi, nu prea merită să-l consider erou, pentru că, astăzi, m-a cam trişat!

3. Mama Ana

4. Tata Petre.

Acum, povestea:

Cu câteva minute înainte de ora unu, imediat după ce am mâncat de-amiază (mi-am scos un os din pământ, unde-l ascunsesem cândva!), Zamfir m-a legat, ca pe un câine!, şi am plecat de-acasă. Zicea că plecăm într-o hălăduială. Eram, chiar, bucuros, nevoie mare. Ne-am dus pe Cetate, adică, la Castrul roman, unde, am mâncat în … baie. Adică, în fosta baie a castrului.

De-colo, am coborât pe str. Romana, am ajuns pe şoseaua aşa-zis europeană, am trecut podul peste Ariş şi … ufff!, iar am scăpat de lesă, pe digul de protecţie al Sânmihaiului. Andrei, micul nostru prieten, nu era acasă. În cele din urmă, am ajuns acasă la prietenii lui Zamfir.

Aici, m-a ţinut legat, la poartă, aproape două ore!

În fine, a venit şi vremea să plecăm. Am luat-o (că aşa a vrut Zamfir!) spre casă. Ne-am întâlnit cu Andrei (nu i-a făcut nici o poză!) şi ne-am oprit ca să … scriu această postare, pe dig, după ce am mâncat nişte biscuiţi.

Ceva imagini de pe traseu, am găsit pe cardul din aparatului lui foto şi le aveţi în album.

Ziceţi şi voi: asta-i hălăduială? Câţiva kilometri, încolo şi încoace, pe acelaşi drum? Şi, mai spune că suntem prieteni?!

*

P.S.: Asta e tot ce a vrut Ulise să scrie!

Mai departe, am continuat pe dig, am ajuns la strada cu gunoaiele ascunse sub podul Arieşului, apoi, prin centru, acasă.

Nişte imagini v-am pus aici, într-un alt album.

Degeaba e supărat: mâine va avea o surpriză! După masă, vom merge pe malul stâng al Arieşului, pe unde nu am mai fost încă. Ca să-i treacă supărarea!

12 gânduri despre „Ce-a fost asta?

  • # zoltybogata: Aşa cum am spus întotdeauna, dacă unul singur dintre cititorii mei este mai fericit citindu-mi blogurile, deja înseamnă că nu muncesc degeaba. Tocmai muncesc să prelucrez pozele pe care le-am făcut astăzi la Castelul fetei Împăratului Verde de Pin! Dar, vei afla doar mâine pentru că nu mă simt bine şi mă culc.

  • # balaurdegradina: Este de notorietate că, în timp, animalul şi omul preiau, unul de la celălalt, din tabieturi. În cazurile deosebite, se poate ajunge, după un timp mai îndelungat, ca omul să devină aproape tot atât de inteligent ca şi câinele.

  • # balaurdegradina: Cea mai haioasă fază cu Ulise a fost pe la vârsta de doi anişori. L-am aruncat în lac cu apă sărată. În timp ce el înota voiniceşte, o balenă de pe mal a început să meliţeze despre curăţenia câinelui. Am pototlit-o asigurând-o că animalul este mai curat decât ea. Lumea din jur îl cunoştea deja pe Ulise şi, în faţa corului, cucoana s-a resemnat. După vreo zece minute, trecând pe lângă ea, Ulise o latră nervos. Revoltată, cucoana (peste 60 de ani şi sub 120 de kile!) mă întreabă: Acuma, de ce mă latră câinele? Delicat, ca să nu o supăr, i-am explicat că îi plăteşte lătrătura de când era în apă. A propos de apă: cucoana respira ca peştele fără să mai reuşească să rostească vreun cuvânt. Dar … merita să vezi privirea plină de recunoştinţă ce mi-a sosit de la … soţul ei!
   Revenind la câini, dacă plimbi în lesă 30 de ani doi câini, vei deveni SIGUR de două ori mai deştept decât oricare dintre ei!

  • # balaurdegradina: Ai fi râs cu toate … câte capete ai?!
   A rămas în antologia lacului, frecventat de pensionari. Mergeam zilnic, uneori să ducem de mâncare, alteori doar de plăcere, şi, la un anumit punct al drumului, Ulise se uita la mine, întrebător. Îi spuneam că poate să plece şi fugea la lac. Lumea, văzându-l pe animal, ştia: vine şi Zamfir. Într-adevăr, după Ulise, la câteva minute, soseam şi eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s