Satu Mare şi Oraşu Nou

Pentru că îl omoară viroza şi nu are putere şi timp să ieşim pe coclauri, Zamfir iese cu scăunelul şi leptopiseţul şi stăm la taclale pe postata cu iarbă din curte. Imi citeşte fel şi fel de năzbâtii de pe net:

Satu Mare e oraş, iar, Oraşu Nou e sat

Tot mereu mi se laudă Zamfir că el s-a născut la Casa Albă! Din cel mai mare sat din România, Satu Mare! În acelaşi judeţ se află şi comuna … Oraşu Nou!

Bancurile cu blonde ori cu soacre sunt interzise

Câte bordeie, atâtea obiceie. Ca să nu mai spun că şi câte ţări, atâtea legi. Cică, dacă spui bancuri cu blonde o păţeşti prin Bosnia şi Herţegovina. La fel şi dacă spui bancuri cu soacre prin Anglia. Să nu mai spun că, tot în Anglia este interzis prin lege să mori în parlament! Dacă nu respecţi legea, care o fi pedeapsa? Capitală?

La ibric, filtru  sau expressor

Singura problemă serioasă, care pune omenirea pe jar, este moderna controversă privind cea mai bună reţetă de preparare a benzinei fără de care care nu merg motoarele umane: cafeaua! Zamfir povesteşte că, în vara lu’ ’68, fără să ţină cont de frâmântările din Cehoslovacia, el mergea cu Tohanu lui bunicu-so la Cluj (înainte de a i se adăuga apendicele „Napoca”!), făcând o oră patruzeci încolo şi o oră cincizeci încace, ca să bea o cafea la nisip, preparată în ibric de aramă, la Tosca. Adevărul e că mergea cu speranţa deşartă că va căpăta un pupic de la Noni, dar … nu va recunoaşte asta, niciodată!

Pentru că i-am spus că sunt cam deprimat de criză, mi-a arătat o propunere de logo pentru brand de ţară şi mi-a recitat şi o poezie din folclorul internetian:

Avem frunza ce ne pasa
N-avem ce pune pe masa,
Doamna Udrea sclipitoare,
Tenace si rapitoare,
Ne prezinta o promovare
Intr-o tara infloritoare;
Din indepartata China
Toti romanii se inchina,
De unde atat banet
Pentr-o frunza de pe Net?
Nu trebuie sa disperam
Altfel cum mai progresam,
Fara logo fara brand
Cum s-avem un happy end?
Vin chinezii in numar mare
Si la munte si la mare!
Litoralul, de vrei poti
Fara alge si pesti morti,
Te primeste cu caldura
Si fara infrastructura;
Iar la munte ce sa-ti spun
Te-ntalnesti cu ursul brun,
Care sta lihnit de foame
Aproape de tomberoane!
In final ne-am consolat,
Ce-am votat, am capatat …

Într-adevăr, specificul naţional este E-LENEA. Că Elena ne-a fost piaza rea de-a lungul timpurilor: Lupeasca, Ceauşeasca, Băseasca, Udreasca, … şi câte or mai fi fost şi nu le ştim noi, prin spatele şi iţele şi paturile politicienilor noştri ţanţoşi ca nişte … cocoşi!

În concluzie: să aveţi o zi minunată şi astăzi şi mâine!

Bonus: uite ce imagini dă google dacă cauţi „ulise”:

Mai trebuie să vă explic că sunt celebru, un fel de dog-star?!

6 gânduri despre „Satu Mare şi Oraşu Nou

  • # Daurel: Greşeşti:
   1. Racşa s-a rupt de comuna Oraşu Nou! Am văzut pe hartă că, prin locurile pe unde mergeam prin ’66 în cătunul MUJDENI, mergeam de la Satu Mare cu un fel de mocăniţă oşenească, este un lac de acumulare!?
   2. Ursitoarele mele au fost, mai mult, bolunde decât blonde!

  • # Irina: Viroza îl călăreşte de după ce ne-am întors de la Hodăi Boian! Sâmbătă a făcut pe viteazu’! Eu îi tot spun să mergem la Durgău şi să tragă un pui de somn în hamac, ca să se facă de bine, dar, cică, are de umblat prin oraş!

  • # arcadia: Tanti din Arcadia, gata cu viroza! Sâmbătă am fost la Sânmihai, iar, duminică la mure. E drept că, în total, ar veni cam ca o zi normală de-a noastră din vremurile bune, dar, e în convalescenţă şi face şi el ce poate! Bine că m-a scos din curticica aia, în care mă plictisesc de moarte, de când s-a făcut porcu’ stăpân pe ea!
   Nu ştiu de ce nu pot posta comentariu pe blogul Domniei tale. Voiam să-ţi spun că ne-ai ucis … cu peisajul acela numai bun de hălăduială! Din păcate, noi ne-nvârtim numai pe-aici pe rază de 2-30 de km, cât ne ţin lăbuţele şi picioarele. Dar, nu pot să nu-ţi spun că tot e mai frumos ca-n Elveţia Domniei tale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s