Absurdistan (România), ţara bunului plac

Voi începe o nouă serie, pe care am intitulat-o:

Absurdistan (România),

ţara bunului plac

şi voi posta imagini şi filmuleţe care să susţină afirmaţia din titlu.

Veneam pe drumul care leagă Ploscoşul de Turda. De pe carosabil, printre boadele de fân, am fotografiat peisajul din depărtare

şi …

Din fericire, pentru el – în primul rând, s-a potolit.

Oare, are ceva de ascuns? Nu are terenul în proprietate? A furat fânul? A uitat să se înregistreze ca plătitor de impozite? … Poate, va avea plăcerea să primească nişte vizite care să clarifice aceste aspecte!
Ca să pot trece neagresat pe drumul public!

8 gânduri despre „Absurdistan (România), ţara bunului plac

 1. Absurdistan putin spus . Se pare ca nu s-a auzit de „Domeniul public” , în care ai voie să fotografiezi ce inima ta vrea . Poate că domeniu lui privat se întindea şi pe drum si pe hotar .

  • # rugbyk1d: Datorită INactivităţii celor PLĂTIŢI de noi ca să impună respectarea legilor, s-a ajuns că orice Nime-n-drum are dreptul să-şi facă legea, unde şi când i se scoală.
   Am avut probleme şi cu o lele, de o stradă din Turda, pe care o care apucase diareea verbală pentru că” i-am furat o mână de corcoduşe” din pomul EI de pe drum!
   Norocul poliţiştilor a fost că derbedeul s-a potolit. Altfel, sunam la 112 şi dădeam cu ei de pământ că nu se deranjează să vină la faţa locului că-i duminică şi nu li se scoală să se deplaseze (ca la apelul pentru autostradă!).

 2. În fond şi la urma urmei …de ce li s-ar scula să se deplaseze pentru cetăţean , dacă ei îs plătiţi pentru ce li se scoală lor? Nimeni nu le depune plângere sau petiţie , aşa că îşi permit să facă ce puşca lor vor.
  Referitor la lelea ceea … trebuia să-i bateţi corcoduşele de cap ! Că dacă venea Beşescu şi îi lua o mână de corcoduşe cred că tăia tot pomu şi il punea în braţe.

  • # rugbyk1d: Stai liniştit că eu aplic principiul inventat de cel care a murit cu două săptămâni înainte de a mă naşte eu: Cine nu ştie, îi explic. Cine nu poate, îl ajut. Cine nu vrea, îl forţez să vrea!
   Ghicitoare: cine a murit înainte de a mă naşte eu?! Era un geniu şi eu m-am născut ca să nu rămână omenirea cu deficit de genii!
   Cu oamenii de ordine ne lămurim uşor: vor, bine, nu vor, îi fac să vrea! Pentru că eu nu le cer ce nu au obligaţia să facă!
   Cu lelea ne-am lămurit: nu era corcoduşul ei, de vreme ce era pe stradă!

 3. Bine punctat ! ” Cu oamenii de ordine ne lămurim uşor: vor, bine, nu vor, îi fac să vrea! Pentru că eu nu le cer ce nu au obligaţia să facă! ”
  însă au ei şmecherie sub chipiu de mai că nu le puşcă capu.

  • # rugbyk1d: Asta spun şi eu: Dacă nu le puşcă capul, îi ajut să le puşte! Prin ’72 am fost prima oară prin Giuleşti şi Ferentari. Am călcat şi ei într-un scuipat de şmecher. Avantajul meu este că ştiu şi legile şi nu mă iau la bătaie sau la înjurături cu ei. Eu merg pe cale ierahică. Pentru jandarmul şmecher din Câmpia Turzii, am ajuns până la gen. Antonesc, cel mai mare dintre jandarmii români.
   Dacă în ’78 am reuşit să conving pe comandantul Miliţiei Turda că eu trebuie să am buletin cu barbă şi cu plete, pentru că legea îmi permite!, reuşesc şi astăzi!
   Nu am nici un motiv să le cedez din drepturi pentru că eu îi plătesc să vegheze la respectarea legilor. Nu ca să le calce sau să facă altele.

 4. Deie Domnu să-şi revină şi ei , băieţii cu chipiu şi cu stea în frunce şi totodată şi ei , cei care cred că democraţie înseamnă, tot îi a meu , a tău nu-i numa dacă pui banu jos.

  Deie Domnu de asemenea să nu mai fiţi nevoit să continuaţi seria aceasta , în schimb să îi schimbaţi numele în ” România, un nou început! ”

  Însă la cum decurge situaţia aci , deie Domnu de mai rău!

  • # rugbyk1d: Slabe şanse, dar, nu am de gând să abandonez. Pentru că am numai de câştigat! Am avantajul că nu am bicicletă! Deci, nu mi-e teamă că-mi vor lua boii de la biciletă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s