La alegere, Consilieri!

Nu provoc alegeri anticipate, ci, VĂ PROVOC la o clipă de seriozitate!

Chiar aşa: Domnilor Consilieri locali, aleşi de turdeni ca să hotărască pentru mersul mai bine al activităţii în oraş,

vă rog să comentaţi referitor la modul de aplicare în teren a prevederilor din HCL nr. 131 din 09.08.2010, aprobată printr-o şedinţă extraordinară!, pe care v-o reamintesc din faxul primit chiar acum:


Vă rog să ţineţi cont că nu toate firmele din centru sunt ale viceprimarului, deci, riscă să nu se  mai poată aproviziona.

Cine face aprovizionarea noaptea? Nici Roland srl. Dar, dacă la măcelărie se termină carnea, vor aduce alta doar la noapte?

Vă ameninţ că, dacă alegeţi să nu comentaţi, Domniile voastre, cei care aţi putut semna o astfel de hotărâre, vă voi demonstra, eu şi comercianţii din zonă, că nu aţi fost pe tărâmul basmelor şi unde v-au stat picioarele, acolo v-au stat şi … capurile! De-aici aţi scos astfel de succesuri!

Notă: somaţia prezentă este valabilă numai către cei 14 mohicani prezenţi la şedinţa extraordinară. Cei care au absentat sau au chiulit, sunt absolviţi, iertaţi, graţiaţi şi amnistiaţi!

Pentru cei mai puţin informaţi, acest text este un pamflet, scris conform principiului de stâng roman: Râzând, cine mă împiedică să spun adevărul? Vă provoc la râs şi aştept să spuneţi adevărul!

6 gânduri despre „La alegere, Consilieri!

  • # Daurel: Adică, vrei să spui că Consiliul local este un fel de … Iad? Pentru că, se ştie, Iadul este în întregime pavat cu … intenţii bune! Dar, aşa cum Dracu’ nu a construit nici o biserică, nici bunele intenţii ale Consiliului local nu au nici o valoare dacă nu sunt şi materializate pe teren.

 1. Am vazut in urma cu ceva vreme niste indicatoare care spun ca „atentie, se ridica autovehiculul” cel mai probabil copiate dupa modelul portocaliilor clujeni. Eu sunt curios de actul normativ care reglementeaza aceasta activitate la nivel de Turda. Sunt curios 1) in ce conditii se ridica autovehiculul; 2) daca banii pe care trebuie sa-i platesti sunt amenda sau taxa; 3) daca suma platita se compune din amenda pt oprire neregulamentara (sanctionata de politia rutiera) si amenda pentru ridicare (constatata si de comunitari); 4) unde se depoziteaza autovehiculele ridicate; 5) daca exista un serviciu de ridicari/blocari auto infiintat la autoritatea locala; 6) daca serviciul de la pct. anterior exista, cine a castigat licitatia pt ridicare, respectiv cine inchiriaza automacaralele cu platforma; 7) cate procese vor fi pierdute de municipiu pentru proasta gestionare a chestiunii ridicatului auto.
  Intrucat eu am o problema de locomotie o vreme, te-as ruga, Zamfir, sa faci o poza indicatoarelor cu pricina. Daca bine tin minte, unul exista mai jos de fosta statie din centru cu sensul spre oprisani.
  Nu stiu de ce am o presimtire ca si asta e o treaba facuta de mantuiala…

  • # Catalin: Este o adevărată blasfemie să afirmi aşa ceva deapre aiutorităţile locale din Turda: „Nu stiu de ce am o presimtire ca si asta e o treaba facuta de mantuiala”!!! Este penibil dacă nu înţelegi că totul este doar praf în ochi pentru public.
   Nu crezi?
   Ani de zile „nu s-a putut face nimic cu maxi-taxi-ştii”! Iată, ce uşor au dispărut cu toţii! Brusc, dintr-o dată, subit … „s-a găsit ce să se facă cu ei”!
   Promit că luni, după ce mă întorc de la Cluj Napoca, mă voi dedica problemei ridicate de tine. Nu sunt sigur că mâine voi trece prin oraş: astăzi, după-masă, ne-a alungat ploaia de la Durgău. Dacă e vreme bună dimineaţă … ne luăm câmpii!

   • In mod normal, pe indicatorul respectiv, ar trebui sa fie mentionat si HCL care reglementeaza activitatea respectiva. Si un numar de telefon la care sa suni daca iti ridica masina.
    Ma intreb: daca la Cluj-Napoca mi-au ridicat-o cu 10 minute inainte de ora 22 (ora inchiderii spatiului de „cazare” pt masinile ridicate) tocmai ca sa nu mai ajung in timp util si sa n-o mai pot recupera si sa ma usureze de vreo 400 de lei in dimineata urmatoare, la Turda ce m-ar astepta? Probabil l-as vedea pe Stefanie deghizat in Emil Boc spunandu-mi cu voce de Traian: „Ba, baiatule… Te costa 400 de lei doar ca sa-ti dau voie sa-mi platesti taxa, ma… Ăhă, ăhă, ăhă, ăhă!
    Doamne, ce cosmar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s