Animalice: păianjen

M-am oprit la Essenza, un cafe-bar cu wireless din Câmpia Turzii. Aici, de regulă, eşti servit de unul dintre cei doi băieţi. Amabili, prevenitori, … Era o plăcere să bei o cafea aici!
Dar … astăzi, am vrut să-mi încarc acumulatorii leptopiseţului, în timp ce-mi beau cafeaua, şi m-am speriat!

Am chemat fata din personalul barului, care se ridicase de la masa unde stătea la taclale cu o prietenă, şi, pentru că era în apropiere de masa mea, am vrut să-i arăt motivul sperieturii mele. Mi-a arătat frumosul ei spate, aruncându-mi, peste umăr: „Am treabă!” şi s-a întors la taclalele întrerupte.
De-aceea, vă chem pe voi să vedeţi de ce m-am speriat eu.

Adică, de … cine!

Dacă-i întrebi, pe patron ori pe cei din personal, toţi îţi vor spune în cor:

este un local select, de lux, cu pretenţii!

12 gânduri despre „Animalice: păianjen

  • # criss: După felul în care mi-a întors spatele (vezi? m-am învăţat să nu mai adaug „cu nesimţire”!) cred că se temea … de mine! Eram un ditamai … Client! Ea avea lucruri mult mai importante decât să afle ce vreau!

 1. 1) Poate localul a adoptat principii ecologiste şi în loc sa dea cu insecticid au angajat paianjeni pentru a prinde eventualele muşte şi ţânţari,
  2) poate femeia de serviciu este în concediu,(sau lucrează de parcă ar fi în concediu, sau poate pur şi simplu respectă drepturile paianjenilor, la câtă democraţie e în ţara asta, toţi au drepturi…)
  3) poate paianjenul e mascota localului si e plasat strategic să nu se poată folosi curentul de la priză deoarece, se ştie, curentul electric costă…
  4) bunica mea obişnuia să spună, atunci când vedea un paianjen în casă, că va veni cineva în vizită. Poate paianjenul prevesteşte vizita cuiva …de la „Sanipid”.
  5) mi-a placut formularea ” Local select, de lux, cu pretenţii „, cred ca asta include şi un personal select, de lux, cu pretenţii .

  • # claudia: 1. Corect: eu sunt ecologist şi de-aceea nu mi-am permis să atentez la viaţa animalului.
   2. Ai dreptate: respectă drepturile paianjenilor. Asociaţia de Protejare a Drepturilor Păianjenilor este muuuuult mai eficientă decât Asociaţia de Protejare a Drepturilor Oamenilor! De-aceea, nu este primul local public în care am admirat un paianjen!
   3. Paianjenul e mascota localului şi simbolizează … respectul faţă de client! Mama mea spunea că o pânză de păianjen este echivalentă cu o „Diplomă de Gospodină desăvârşită„!
   4. Care „Sanepid”?! Era o instituţie ceauşistă, ca toate cele de control. În „democraţia originală” de la noi, ăia trec doar pe hârtie şi colectează … hârtii!
   5. „Select, de lux, cu pretenţii” la firmă, la personal şi la preţuri! Mai vrei şi la … servicii oferite?! Primul meu contact cu ei a fost când mi-a adus cafeaua, cu laptele gata amestecat (nu ştiu dacă cu o linguriţă ori cu degetul!?) în ceaşcă! S-a mirat că eu aveam „pretenţia” să îmi pun eu CÂND şi CÂT lapte vreau! Deci, aşa cum am spus: „select, de lux, cu pretenţii„! Ce p…ussy a chelneriţei!

 2. Claudia a avut degetele mai rapide decât ale mele.Voiam să comentez în spiritul comentariului ei.Mi-a luat-o înainte,o felicit pentru asta și mă alătur lucrurilor expuse de către Claudia

  • # blog’olog: Atunci, răspunsul pe care tocmai l-am dat Claudiei ţi se adresează şi ţie!
   Mai aveţi nelămuriri?! Mă tem să nu mă trezesc dat în judecată! De paianjen: am atentat la intimitatea lui!

 3. Imunitatea paianjenului se cere respectată mai ceva ca cea a purecelui!
  Imaginaţi-vă că după o pişcătură de purece te scarpini cel mult o zi, pe când dacă ai plăcerea să beneficiezi de ciupitura păianjenului ai chiar şansa de a fi spitalizat, „ceea ce cazare” nu-i de ici de colo… poţi avea o dublă şansă să te procopseşti şi cu o infectie intraspitalicească,
  Aşa că… aveţi grijă, respectaţi imunitatea paianjenului din luxosul şi ultrapretenţiosului local şi multiple complimente indirecte patronului şi neîntrerupte pişcături domnişoarei deranjate de client!

 4. 1. Sincer prezenta paianjanului nu mi se pare un lucru extraordinar, se poate intampla oriunde – de exemplu mie acasa mi s-a intamplat sa imi apara paianjani a doua zi dupa ce am facut curatenie.

  2. Atitudinea chelneritei este de netolerat si sincer sa fiu in locul tau eu as fi facut mai mult scandal si as fi incercat chiar sa discut cu patronul despre aceasta problema.

  • # Bogdan Epureanu: 1. Nu mă mai mir! Mă tem că dacă ai vedea poza unei bucăţi de carne cu viermi sau o pâine cu cercuri verzi în mijlocul ei ori o maşină lovind pe trecerea de pietoni pe cineva, …
   2. Voiai să primesc de la patron un răspuns de genul: „Sincer comportamentul chelneriţei nu mi se pare un lucru extraordinar”?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s