Sala de boade-building

Pe drumul de costişă ce ne-aduce de la şedinţa de aer-liber de la Durgău, ne-am oprit să pozăm Trascăul înnegurat, de unde se auzeau salvele artileriei ploii, şi am văzut sala de boade-building.

Două cupluri, întorceau şi adunau fânul, construind căpiţe. Boade de fân, cum se mai numesc pe-aici căpiţele.

Iată, câteva imaguini de la

Sala de boade-building16 gânduri despre „Sala de boade-building

 1. Iar ma obligati sa va invidiez. Sunteti fenomenali cum scoateti articole din treburi asa de banale. Bravo, Caine si OM!

  • # Mariana: Mă tem că nu merităm chiar atâtea majuscule!
   De fapt, nici nu suntem un om şi un câine, ci, suntem doi prieteni!
   Lucrurile frumoase, cu-adevărat, sunt lucrurile simple, naturale!

  • # Orin: Vorba lui Ulise: una-i să simţi mirosul de fân din mers, alta-i să te tăvăleşti în el! Am ginit deja o căpiţă pentru care am primit aprobarea să o folosim drept … dormitor!
   Orin, oricând ai probleme, adresează-te cu încredere Echipei U & Z şi, între două hălăduiri, îţi punem pe tavă otavă şi sfaturi!

 2. Zamfir, eu locuind la ţară dau cu nasul mereu de fân cosit, dar ştiu din experienţă că fânul de la şes, nu are mireasma celui din zonele de deal şi munte. In plus cadrul natural pe acele meleaguri … ooooffffff! Cât poate fi de frumos! Ce dor îmi este să hălăduiesc pe cărări de munte sau prin pajiştile presărate cu flori în zeci de culori….
  Ulise, eşti un fericit!

  • # StropiDeSuflet: Cu vreo zece ani în urmă, la distanţă de nici zece zile, am băut lapte proaspăt muls – pe valea Mureşului, aproape de Aiud – şi la Roşia Montană. Deci, peste 800 de metri diferenţă de altitudine. Efectiv, erau două lichide diferite, ca gust!
   Flora spontană de pe lunca unui râu şi cea din fânaţele alpine, au cu totul altă compoziţie, altele sunt plantele care o compun. De-aici, mirosul diferit, calitatea diferită a laptelui obţinut, …
   Dacă mai adăugăm şi peisajul …
   Imaginile pe care le-ai văzut aici sunt luate la mai puţin de un kilometru de casa unde locuiesc!
   Nu numai Ulise este fericit, când reuşim să găsim timpul necesar şi … fereastra dintre ploi şi ieşim din curte, traversăm strada cu maşini şi un mic parc, apoi, intrăm pe strada de ieşire din oraş şi … ne dezlegăm!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s