Masuri pentru iesirea din criza

Subsemantul cetăţean român, Ulise Câinenegru, de naţionalitate canină, în baza prevederilor art. din Constituţie, care zice că „fiecare cetăţean are obligaţia să-şi apere ţara„,

Propun Guvernului urmatoarele masuri pentru iesirea din criza:

1. Reangajarea obligatorie a pensionarilor pentru a putea finaliza marile realizari incepute in Iepoca de Aur: Canalul Dunare – Marea Neagra, Dunare – Bucuresti, constructia unei noi Case a Poporului, etc.

2. Impozitarea consumului de hartie igienica, in functie de straturi, deoarece, in asa vremuri cacacioase, nu se poate trece cu vederea un asemenea potential. Cei care nu maninca nimic – si, in consecinta, nici nu „produc” -, vor plati un impozit forfetar.

3. Taxa pe aer la un nivel de 0,04 euro/mc consumat. Numarul de mc consumati va fi stabilit de catre specialistii Guvernului, impreuna cu medicii de familie, in functie de capacitatea pulmonara a fiecarei persoane. Asmaticii au reducere de la 25% pina la 100%, numai in cazul cind se opresc din respirat mai mult de 15 minute.

4. Impozitarea pe kilogram. Orice roman peste 35 de kg este un „gras nesimtit”, pe principiul lui Basescu „slabutul il duce in spate pe cel gras”.

5. Taxa pe flatuatie ca prea s-au obisnuit romanii sa-si dea aere. Se vor monta detectoare la fundul fiecarui contribuabil, care vor inregistra numarul basinilor, intensitatea sunetului, intensitatea mirosului. Taxa va adauga +24% la factura de gaz si va fi obligatorie ca taxa „radio – tv” de pe factura de curent.

6. Taxa pe a doua limba vorbita. Daca au bani si timp sa invete o alta limba, in afara de romana, sa le fie rusine si sa plateasca pentru asta, pentru ca sigur o fac intentionat ca sa poata pleca din tara. Taxa va fi de 50 % din valoarea totala a alocatiei pe care a primit-o persoana respectiva pina la virsta de 18 ani de la stat. Sint scutiti de taxa ungurii din Harghita, Covasna si Mures deoarece ei oricum nu stiu decit ungureste deci nu se pune problema ca ar sti mai mult de o limba.

7. Orice barbat care are mai mult de 124899 de fire de par va plati o taxa pe fir de par echivalent a 10 euro / 1000 fire de par. Peste 20000 de fire in plus se va considera ca ai un alt cap si se va impozita dublu. Cei cu chelie proeminenta si /sau cu suvita peste chelie sint scutiti.

8. Persoanele care isi rod unghiile vor achita TVA care va fi calculat la 100 de grame de unghii la un pret care va fi stabilit de catre guvern deoarece consuma un aliment si e normal sa plateasca.

9. Persoanele cu dizabilitati care umbla in carucioare pe strazi (scaune electrice – conform europarlamentarei Elena Basescu) vor achita taxa de drum ca orice autovehicul. Cei care nu au carucioare electrice, ci din acelea impinse de o persoana (insotitor cu retributia micsorata cu 15%) vor plati „taxa de atelaj impins/tras de animal de povara” (bou/vaca in cazul nostru). Daca vor fi prinsi cu taxa neplatita li se va confisca caruciorul si vor fi trimisi acasa pe jos.

10. Taxa de caldura pentru vara deoarece orice cetatean care tine geamul deschis primeste gratuit incalzire prin bunavointa Sfintului Guvern si nu este normal. Astfel pentru fiecare geam deschis vara, la caldura peste 18 grade se va plati o „taxa de geam deschis” in valoare de 12 euro/geam. La mai mult de 3 geamuri deschise se va considera a doua casa si se va impozita dublu. Pentru geamurile inchise se va acorda o reducere de 50%, dar numai pina la 24 de grade.

11. Sugarii si bebelusi care folosesc pampers (nesimtitii!!!) vor plati o taxa de poluare in functie de gradul de periculozitate care il prezinta fiecare din reziduurile acumulate in scutec. Pentru stabilirea gradului de periculozitate, in care se incadreaza fiecare bebelus, se vor trimite obligatoriu pina la 1 iunie 2010 pentru fiecare copil intre 0 si 2 ani mostre din „produsul” rezultat si acumulat in pampersi la sediul Guvernului pentru a fi analizate. Ulterior fiecare parinte va primi acasa o declaratie de impozitare pe care o va achita in 24 de ore la cea mai apropiata agentie CEC.

12. SI NU IN ULTIMUL RIND TAXA PE PROSTIE CA MAI SINTEM ATIT DE PROSTI SA II RABDAM SA-SI BATA JOC DE NOI!!!

Notă: TVA = taxa pe viaţa amărâtă!

11 gânduri despre „Masuri pentru iesirea din criza

 1. ultima sunt de acord s/o platesc……………………….esti total Ulise ai de la mine un os si o mana de boabe (ssssssssst vezi sa nu le ia Zamfir, ca la atatea taxe nu/i mirare:)))))))

 2. La taxa pe a doua-a limbă ar putea fi adăugată o altă taxă pentru cei ce nu vorbesc nicio limbă(bine)
  Cred că o amendă de neglijență criminală poate fi aplicată celor ce prezintă semne de calviție.

  • # blog’olog: Ne se ezistă: cu o limbă fiecare e dator. Unii, o folosesc pe cea veche – de lemn, alţii, pe cea nouă – de PET, unii au chiar două – la pantofi, … Vai de cei care au parte de limba … soacrei!

  • # Ana Maria Catalina: La o primă evaluare, ar trebui să o plătim noi, cei cinci milioane de neciuruiţi (cei care am schimbat pingelaru’ şi muscalu’ cu băutorul de rom!), plus cele zece milioane de leneşi (care nu au mers la vot!). O taxă plătită de 75% din populaţie ar echilibra şi bugetul nostru şi i-am putea ajuta şi pe greci!

 3. Pingback: Cârdãsiile dintre… « Daurel’s Blog

 4. Va vad si va admir cand treceti pe strada mea spre Cetate. Sunteti ca doi prieteni si discutati si va intelegeti asa de frumos. de ce mai folosesti lesa? Ulise te asteapta cand faci poze, tu il astepti cande adulmeca ceva.

  • # Mariana: Aşa şi suntem: o echipă de Prieteni! Ne înţelegem, lăsăm unul după celălalt, ne facem bucurii unul celuilalt, … Nu l-am „dresat”. Am adăugat un dram de educaţie, peste bunul lui simţ nativ. Ştie când ne putem permite să ne jucăm, înţelege şi acceptă restricţiile care sunt necesare ca să ne iasă excursia cât mai bine.
   Lesa este, aşa cum ai sesizat, mai mult simbolică. Din păcate, Ulise nu înţelege pericolul maşinilor şi … al animalelor botezate cu care ne întâlnim. Lesa îl protejează pe Ulise de (ne)oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s