Băjenaru Ulise

Ce-i numele? Nu-i un braţ!” – îl întreba, odată, lelea Julieta pe badea Romeo, în scena târnaţului englezesc din Verona Italiei. Chiar aşa: ce contează cum te numeşti? Nu mă îndoiesc că aţi auzit de Guriţă Pardailan, de Guţă Popândău, de Ioana Poponeţ, … Dar, cum ar fi să vă cheme, de exemplu, ca nume de familie, Beţivu, Găinaţ, Gunoi, Pârţan, … Ori, Bulan, Sfârc, Coi sau Pizdelea (rog Oanele pudice post-partum să nu sară în sus!, eventual, pot sări în jos, pentru că am transcris nume de familie din actele de stare civilă din România!).
Aşa la prima vedere nu pare cine ştie ce. Dar ia gândiţi-vă că vine şefu’ şi vă prezintă noi colegi de birou: „Vă rog să faceţi cunoştinţă cu noul vostru coleg, d-l Gelu Regulatu. Mâine va veni şi d-na Georgeta Pizdelea. Apropo, d-l Eugen Sfârc nu a venit astăzi la muncă?”. Săracii de ei. Dacă m-aş fi născut cu un astfel de nume, sigur l-aş fi schimbat. Dar, până să ajung la momentul când puteam face schimbarea, …

Eu vă voi vorbi de un personaj, foarte cunoscut, care şi-a schimbat, temporar, numele în Băjenaru’ Ulise! De ce? Să vă explic, în doi timpi şi trei paragrafe:

1. Conform dicţionarului de sinonime şi a noului DEX: BĂJENÁR ~i m. înv. Persoană nevoită să se retragă undeva, pentru a-și garanta securitatea; refugiat.

2. Pentru astăzi, zona noastră a primit cod galben de furtună.

3. Şi, chiar, a fost! Cu bubuituri de tunete şi şficiuiri de fulgere, cu averse de ploaie, cu tropotit de grindină, …

Iată câteva imagini din curtea mea:

şi de pe strada principală a oraşului european Turda (imaginile nu sunt de pe str. Iorga, acolo unde locuiesc mai multe familii, de … discriminaţi şi discriminanţi, şi, de-aceea, s-au găsit fonduri pentru reabilitarea canalizării!):

Întrebare: ce legătură au toate acestea cu … celebrul blogger Ulise?

Legătură logică: ploaia torenţială a inundat curtea colegului şi el s-a refugiat în pivniţă!

A băjenit, cum s-ar zice!

Deci, în mod absolut justificat, l-am numit în înalta demnitate de băjenar!

Băjenaru’ Ulise!

2 gânduri despre „Băjenaru Ulise

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s