Ursuleţul de la Lutsch

De la persoana care mi-a trimis povestea căţeluşului cu noroc, am mai primit o (po)veste:

Ursul captiv de la Lutsch (Alba)

Aici ai doar cateva secvente din reportajul realizat de cei de la Pro TV.
Aici ai filmuletzele de pe Youtube
daca cauti cu google la cuvantul cheie: ursul captiv, vei gasi zeci de astfel de povesti.
E chiar impresionant ce a realizat aceasta mare DOAMNA !!! Cristina Lapis in interesul acestor biete animale tinute in captivitate de „fiare umane”.
Din câte am înţeles, ursul nu mai este captiv, ci, trăieşte sub îngrijirea Zânei Animalelor!? M-aş bucura să-mi confirme cineva!

6 gânduri despre „Ursuleţul de la Lutsch

 1. Nu !, din pacate acest urs inca este captiv.

  La aceasta benzinarie, au existat doi ursi captivi; unul intr-adevar a fost eliberat in martie 2007, pe al doilea „proprietarul” nu a fost de acord sa-l predea; iar cum legea privind protectia animalelor la noi lipseste cu desavarsire, acest biet animal e inca acolo;

  In luna iulie si august voi participa la trei excursii, si vom face drumul pe acel traseu; ca de obicei vom opri pentru un popas; voi face si de aceasta data fotografii si filme si voi mai porni o „cruciada”; cea de anul trecut cu ajutorul echipei de la PRO TV n-a avut efectul scontat.

  Nu inteleg cum pot dormi linistiti acesti asa-zisi si auto-declarati proprietari fara sa se gandeasca la chinurile pe care acel biet animal il traieste zilnic, inchis in cativa metri patrati !!! un animal care are nevoie de spatiu, de liberate, e vorba de un animal salbatic !!! … oare cum s-ar simti acesti oameni daca ar fi si ei tinuti sub lanturi in aceleasi conditii o viata intreaga !!! nu sunt sadica, dar o astfel de pedeapsa le-as da in schimb acestor oameni.

  Voi reveni cu stiri, fotografii si filme.

  Eu doar acest caz l-am vazut, dar stiati ca mai exista multe astfel de cazuri ???; doamna Lapis a reusit deja sa scape vreo 50 de astfel de exemplare tinute captiv si inca isi continua lupta cu „morile de vant”.
  Nu pot decat s-o admir si sa-i doresc sa-si vada visul implinit: sa reuseasca sa salvetii toti ursii captivi din Romania.

  Si stiti ce ma intriga ? , ca nu noi, romanii am fost primii care sa sesizam sau sa facem ceva pentru ei, daca cititi articolele sau siteul in care se povesteste despre lupta dumneaei, veti afla ca turistii straini au fost socati de aceste cazuri de maltratare si au cerut ajutor pentru a fi eliberate si salvate !!! ca o asociatie din Anglia a sponzorizat realizarea sanctuarului de la Zarnesti …

  Se pare ca noua inca nu suntem sensibili la suferinta animalelor … sau cel putin unii dintre noi.

  Aici puteti citi doar o infima parte de poveste a „luptei” pe care o duce aceasta DOAMNA inimoasa !!!

  http://www.milioanedeprieteni.org/index.php

  http://www.milioanedeprieteni.org/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=2

 2. Comparatia ar trebui facuta fata de spatiul lor natural … nu fata de alte spatii ale unor alte animale salbatice captive !!!

  Inclusiv gradinile zoologice in cele mai multe locuri sunt adevarate spatii de chinuit animalele, nu mai vorbesc de alte aspecte deplorabile in care traiesc acele animale, si pentru ce ?

  ca sa ne „bucuram” noi cand le vedem; ca sunt dupa gratii nu conteaza …

  si mai si platim bani sa le vedem …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s