Bolnavi arestaţi

Noile reglementari privind concediile medicale intra astazi in vigoare şi îl transformă pe bolnav într-un arestat la domiciliu. Care va avea voie să se plimbe, să-şi facă cumpărăturile, să-şi plătească facturile, … numai între orele 11:00 şi 12:00, între 17:00 si 18:00 sau noaptea, între opt seara şi opt dimineaţa! Astfel, devine mult mai „rentabilă” cumpărarea unei pensii de boală! Între două cotizări la comisie, poţi face ce vrei timp de şase luni sau un an întreg.

Eu locuiesc şi mă gospodăresc singur. Deci, nu voi putea merge la o farmacie mai departe de casă şi să stau cuminte la coadă, de teamă să nu ajung acasă la 11 şi 3 minute! Dacă, am fost căutat tocmai la 11 şi 2 minute?! Trebuie să-mi repar soneria, ca nu cumva delegaţia de inspectare să creadă că nu sunt acasă.

Dar, dacă sunt mai „lipit” de pat, din cauza bolii, şi nu ies, destul de iute la sonerie, în timp util, înainte ca delegaţia să se plictisească de aşteptare şi să decidă că nu sunt acasă?! Va trebui să-mi mut patul de bolnav lângă uşă sau, chiar, afară, în faţa uşii!?

Şi, cum va constata delegaţia că eu chiar sunt bolnav? Poliţistul e mai „ocoş” ca medicul?! Îmi va pune termometrul, mă va asculta cu stetoscopul? Va trebui să am mereu la îndemână şi să beau în fiecare dimineaţă … praf de cretă? Dacă am hemorizi … va trebui să-mi dau jos chiloţii pentru inspecţie? Dar, dacă-i arăt fundu’ poliţistului nu mă va aresta pentru jignirea organului?

Cum fac dacă trebuie să merg la medic pentru tratament sau prelungirea concediului medical? Sau la analize (ştiţi cât este norma de aşteptare la astfel de servicii!).

Prin ’78, când aveam probleme depresive, luam trei zile de concediu medical şi mergeam la o cabană, în munţi. Fără cărţi, fără radio sau TV, fără gânduri, … Aşa am reuşit să-mi revin. Care ar fi, acum, soluţia? Să stau drepţi în faţa uşii ca să poată constata poliţistul că sunt bolnav. Poate, aninat de un cui de deasupra uşii …

Cred că va fi foarte hazlie faza în care poliţistul-doctor-inspector îl va vizita pe … şefului lui, care are ulcer! Şi va verifica dacă domnu’ comisar nu are cumva vreo sticlă de vin pe noptiera cu medicamente! Sau la uşa unui parlamentar, primar, … ori medic!!!

Doamne, mare e grădina Domnului! Şi mulţi au sărit gardu’! Viaţa devine tot mai palpitantă!

8 gânduri despre „Bolnavi arestaţi

  1. Eu imi imaginez ca:
    1) bolnavul-cu -adevarat-bolnav va sta in spital, vai de capu’lui, sau, mai rau, va primi o oferta turistica promotionala : un bilet numa’ dus la loc cu lumina loc cu verdeata… fara Nutzi Udrea…(Doamne fereste! adică … Dă, Doamne, spre binele celor vii!)
    2) bolnavul-nu-asa-bolnav-cat-sa-stea-la-spital se va plimba ushooor, ca fantoma, intre orele stabilite de lege si organele de ordine, nu va avea bani de medicamente, stresul de a fi controlat mai ceva ca in comunism il va imbolnavi si mai rau, si va ajunge la spital, unde va fi candidatul ideal pt oferta promotionala de mai sus ( Doamne fereste!)
    3) bolnavul-totalmente-sanatos-dar-aflat-in-concediu-medical- pe-motiv-de-nunta-munci agricole-zugravit etc. nu intra niciodata sub incidenta controlului, deoarece el se descurca, e jmeker, misca din urechi, deschide usa cu capu’etc. ( si alte metafore referitoare la faptul ca plateste pt favoruri necuvenite).
    4) cei bolnavi cu capu’, dar bolnavi rau, pot fi controlati, sunt bine-mersi cu totii la locurile lor de conducere si dau legi si faradelegi…ma rog…unii au chiar simtu’ umorului…ca aia care au dat reglementarea cu controlul celor aflati in concediu medical…reglementare care ar fi chiar de ras daca nu ne-ar face de rasu’lumii.

  2. Nu sunt in delegatia de verificare, dar imi imaginez bietii politai ce de vaccinuri trebuie sa faca sa nu se molipseasca de „toate boalele”, ce costume de protectie mai ceva ca de la NASA trebuie sa primeasca, sa nu se contamineze, cum vor face ei dush dupa fiecare control cu substante dezinfectante sa nu raspandeasca germenii, microbii, virusurile din casele bolnavilor…( de parca am avea bani de asa ceva!)apoi politaii vor cere spor de toxicitate, de pericol, de supracalificare, vor cere spor de rusine, ca poate vor vedea poponetzu cuiva caruia tocmai i se face o injectie…sau sa nu mai scriu, sa nu le dau idei. Sau, oricum, astia nu citesc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s