Ce mai face Poliţia comunitară la 14 mai?

Pentru cei care nu reuşesc să vadă pe teren cât de activă este Poliţia comunitară Turda, le ofer raportul săptămânal:

raport perioada 07 – 13 mai

Din cauza îmbulzelii de neuroni activi din tărtăcuţa proprie, nu am nici o şansă să ajung vreodată poliţist. Dar, am spionat şi am depistat modul în care funcţionează Poliţia, la nivel mondial:

Un barbat, batran si lipsit de mijloace financiare, traia într-un mare oraş dintr-o ţară civilizată. Într-o seară, tocmai cand se pregatea de culcare, sotia ii spune ca a lasat lumina aprinsa in curte. Bătrânul s-a dus s-o stinga şi a vazut ca hotii ii furau din curte si din gradina.

Suna repede la Politie si este intrebat daca hotii au intrat in casa si l-au atacat.

”Nu” – raspunde el – „dar continua sa-mi fure din curte si din gradina.”

Operatorul ii raspunde: ”Ne pare rau, dar, toate masinile de patrulare sunt pe teren. Incuiati-va in casa si vom trimite pe cineva cand se intoarce la sediu”.

Bătrânul spune: „O.K ” si inchide. A stat el putin vreme de 30 secunde si suna din nou la Politie: „Buna seara, tocmai v-am sunat inainte sa va spun de hotii din curte … Nu va mai faceti griji si nu mai trimieti pe nimeni sa verifice. Tocmai i-am impuscat pe toţi!” si inchide telefonul.

In urmatoarele 5 minute, 6 masini de Politie, o echipa de tragatori de elita, un elicopter, 2 camioane de Pompieri, o Salvare si Seful Politiei locale, plus două echipe de la televiziuni locale, trei de la radio-uri şi 6 ziarişti, erau la fata locului, Poliţia reusind sa prinda hotii in flagrant delict.

Un politist ii spune: „Credeam ca i-ati impuscat …”

La care bătrânul raspunde: „Si eu care v-am crezut când mi-aţi spus ca nu aveti pe nimeni disponibil …

Cel care mi-a trimis anecdota aceasta susţine că este o întamplare adevarata … Sunt convins pentru că şi eu am păţit: trebuie să fii în baltă de sânge sau, cel puţin, mort de-a binelea, ca să te creadă şi să vină la apel! Degeaba explici că derbedeul îmbrăcat în uniformă de „om de ordine” te înjură, te îmbrânceşte, îţi strică aparatul de fotografiat, … trebuie să fii mai obraznic decât ei ca să se deranjeze!

Un gând despre „Ce mai face Poliţia comunitară la 14 mai?

  1. Pingback: Proloagele de la Ohrida « M's blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s