Poz(n)e cusute

Pentru că Ulise e bine şi pentru că Ulise a fost şi el finanţat de P.S.D. (datorită Prietenilor Sinceri Devotaţi, banii pe care i-am împrumutat pentru operaţie, îi pot folosi acum pentru alte nevoi!), am ieşit în oraş la cumpărături. Evident, cu aparatul de fotografiat la gât. Ca o piatră de moară!

1. Florărese

„Omul sfinţeşte locul” şi „clientul nostru …”, sunt principii de bază în comunitate şi în economia de piaţă. Florăresele termopanizate se respectă pe ele, îşi respectă clienţii, … spălând geamurile incintei unde vor să vină Clienţii ca să le cumpere florile. Felicitări, harnicelor! Trecem peste faptul că, plătind taxe, ar merita ca acest serviciu să le fie oferit de administraţia pieţei. Cea care le încasează taxele!

2. Flori călcate

Tot despre flori. Şi, tot despre taxe. Eu, Cetăţeanul, alimentez prin impozite şi taxe bugetul local. Din acest buget se cheltuiesc bani pentru înfrumuseţarea oraşului cu ronduri de flori. Pe care să le calce … câinii comunitari. Când nu le fură alţi … comunitari! Parcă, nu pentru aşa ceva plătesc eu, Cetăţeanul, impozite şi taxe, din care să pe cheltuiască alţi bani pentru înlocuirea florilor strivite!?!

3. Frână de stâlp

Singura situaţie în care am lucrat ca profesionist a fost atunci când lucram ca mecanic auto. Din teorie, am învăţat că maşinile au mai multe tipuri de frâne: de picior, de mână, de motor, … Abia din realitate am învăţat că există şi … frâna de stâlp!

4. Taclale

Din cuvintele preluate de la turci, cel mai bine l-am învăţat pe „taclale„. Oricând, oriunde, suntem gata să ne punem pe ele. Chiar şi pe marginea vitrinei. Cu nonşalanţă (nu am folosit alt cuvânt, ca să nu jicnesc oamenii „civilizaţi, ce p…uii mei„!).

5. Mizerie peste tot

De la musique, avant toute chose – zicea bietul Verlaine, într-un alt secol, într-o altă ţară. Noi actualizăm şi modificăm principiul lui: Mizerie, înainte de orice!

6. Relaxare

Pentru că postez pe un blog canin şi pentru că nu vreau să vă stresez cu pretenţiile mele de civilizaţie, tocmai în anul de graţie 2010, hai, să ne relaxăm … ca un câine!

Bonus: dacă, din cauză că vă pierdeţi vremea citindu-mi blogurile şi, astfel, nu aveţi timp să mergeţi să vizitaţi Parisul, vă ajut cu un link! Plimbare plăcută … prin Paris!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s