Quod licet Iovi, … licet bovi

Poşta ce fâlfâie electroniceşte aduce fel şi fel de unduiri de mesaje. Dureros de hazlii, de n-ar fi catastrofal de adevărate. Citeşte şi rumegă:

Citeste si dã mai departe …

said 30 months ago – Oare putem face si altceva, in afara doar de a-i da dreptate autorului?

Citeste si dã mai departe, pânã când ajunge si la ultimul dintre … EI

SI eu SUNT ROMÂNIA!

MOTTO: Atentie domnilor politicieni: la urmãtoarele alegeri, expirã termenul de 20 de ani fixat de Brucan. Expirã prostia!

Ca cetãtean european ce mã gasesc – din ratiuni oricum paralele cu activitatea d-vstrã -, încerc sã vã reflect imaginea realã, asa cum este ea perceputã de noi, cei în numele cãrora vã spetiti bãtându-vã cu pumnii în piept, de vreo 17 ani încoace …

Ce se vede:

– Vãd, în Parlament, în momentul citirii actului de condamnare a comunismului, cum oameni instabili psihic batjocoresc functia supremã în stat, si nu pe cel ce l-am ales sã ne reprezinte în functia de sef al statului, ci chiar pe noi însine …

Si mã gândesc cã suferinta psihicã nu este o minoritate care sã fie reprezentatã în parlament …

Vãd cum un parlamentar care a votat de douã ori – filmat fiind – minte cu incredibilã nerusinare, amenintând cu tupeu feroce presa – ochii nostrii – batjocorindu- ne de fapt pe noi însine … Îl întreb: oare minciuna si înselãciunea nu sunt hotii?

Vãd cum prea multi golani si lichele, organizati în politicul si autoritatea ce ne conduc, taie si vând pe bucãti tot ceea ce oamenii onesti si muncitori au reusit sã creeze din vechi timpuri si pânã azi …

Si mã gândesc cã parlamentul lor ar trebui sã fie puscãria, iar alegãtorii, procurorii …

Doar cã de votat, i-am votat – si-i mai votãm – chiar noi însine …

Mã uit si nu vãd, în ultimii 17 ani scursi din viata mea, nici mãcar o singurã dezbatere constructivã, o singurã încercare de identificare si rezolvare a unor probleme ce ne dor, ci doar acuzatii si dezvinovãtiri, doar certuri, discutii sterile si insulte, doar lupte pe putere si pe demolare. Pentru rãsturnare, demitere, suspendare, într-un cuvânt, pentru anarhie …

Vãd lupi lacomi ce-si schimbã grija pentru alegãtor în dispret suveran! …

Vãd cum mintile luminate stau si clevetesc pe margine, neimplicându- se în vreun fel, ci bãtându-se cu pumnul în piept cum cã ei au prevãzut – de mult – cã asa sau nu asa se va întâmpla … De parcã ar paria. Pe noi însine …

Vãd cum oameni cinstiti si gospodari stau deoparte vãitându-se cã o duc rãu, dar nu s-ar deranja – doamne fereste!- sã intre în politicã, alungându-i pe netrebnici.

Si mã întreb: în neamul nostru, de vorbitori ai limbii române, or fi rãmas si oameni? …

Vãd cã nici o aliantã, niciodatã de la revolutie si pânã azi, nu a rezistat. Nici mãcar una!

Si mã întreb dacã si la urmãtoarele alegeri, mã va împinge iarãsi ceva sã votez, în prostia mea, aliante si coalitii? …

Vãd cum opozitia – indiferent care ar fi ea – nu construieste nimic, ci, doar încearcã sã dãrâme, desi noi ãstia care ne chinuim sã stãm în picioare, în timp ce-i tinem si pe dânsii în cârcã, îi plãtim sã construiascã. Si plãtim al naibii de mult, luxul lor!!! Inclusiv cu sperante …

Mã întreb: nu ar fi mai bine sã-si manifeste opozitia din sediile lor somptuoase, cu ajutorul presei? Si nu stricând ordinea din parlament, adicã de acolo de unde se presupune cã s-ar lucra … Si nu cã s-ar chiuli, dormi, citi ziarele, râde, mânca, initia afaceri personale, sfida etc …

Vãd cetãteni pe care de asemenea îi plãtim regeste, pentru ca, vorbind într-o limbã diferitã de a noastrã, de 17 ani nu fac altceva decât sã gãseascã maniere prin care sã rupã bucãti din tarã, pe care sã le alipeascã – nu poporului vecin – ci intereselor conducãtorilor acestuia …

Si vãd cã sunt singurii care stiu sã voteze …

Vãd cum un presedinte, politicianul adevãrat, este doar ambalajul unor gânduri comuniste. Atât de împãtimit ideologiei, încât nu-l intereseazã nici mãcar … sã fure.

Mai vãd cum un altul, presedintele intelectual, a fost ambalajul unui brat de paie, numai bun sã sperie ciorile de pe câmp …

Mai vãd un presedinte, tenace, dar ale carui actiuni sunt atât de alambicate încã nu-mi îngãduie nici dupã doi ani sã-l înteleg, si sã-mi fac o pãrere definitivã … Si nu doar mie, ci nici ditamai analistilor si filosofilor vremii. Si sper sã nu fie al treilea pumn consecutiv al dezamãgirii …

Mai vãd un posibil candidat plin de credintã – ceea ce este un lucru bun, darnic – ceea ce este de asemenea un lucru bun, recunoscãtor vietii si cãlãuzit de setea dreptãtii – iarãsi foarte bine, dar care are idei si gânduri ce vin, inspirate fiind din învãtãturile tatãlui sãu, direct de la biblicul Abel; cãruia îi lipseste autocontrolul atât de mult încât se întrerupe pe el însusi în timp ce vorbeste; care are o oglindã în care îsi admirã în fiece clipã, imensul orgoliu; si pe care l-as vedea într-o bunã zi, dupã douã mandate succesive, întrebându-se senin: „cum sã votati pe altcineva, dacã eu sunt cel mai bun si cel mai frumos? Ce lege, care lege? Ce, este mai bunã legea decât mine? Schimbati legea … „

Poate cã, dacã ar rãmâne doar locomotiva – nu si conductorul si nasul, ar avea sanse.

Dar care dintre ai lui sã aibã curajul de a-i spune?

Vãd cum se lasã geamul masinii luxoase prin care zboarã aruncat un pet gol de suc, si aud, pânã sã se închidã, prin acelasi geam, iritarea fatã de mizeria în care suntem siliti sã trãim … Vãd cum se fura sinele de tren, capacele de canal si panourile de aluminiu de pe autostrazi, si nu inteleg de ce statul continuã sã le cumpere … din cãrute?

Vãd cum un ministru este acuzat de spionaj; vad cum padurile sunt taiate irational si cum parcurile devin santiere …

Vãd cum se fac cadou rezervele de gaz si petrol …

Vãd cum consilieri ai primãriilor cheltuiesc zeci de mii de euro pe deplasãri personale, si nu le este milã de bãtrânii ce se calcã în picioare la cozile pentru compensate …

Vãd cum un singur director al Cãilor Ferate Române a furat 700 milioane euro, bani suficienti pentru subventionarea (pentru multi ani …) a tuturor facturilor la încãlzire pentru toti pensionarii nevoiasi.

Si mai vãd cum institutia parlamentarã, dupã ce a cheltuit un buget urias pentru dotãri total inutile – judecând dupã rezultate -, rãmânându-i un mizilic, un ‘rest’, de 6 milioane de euro, în loc sã formeze un cont de ajutor pentru toti copii ce au nevoie de operatii prin strãinãtate, au hotãrât sã schimbe mocheta sãlii. De toti banii!

Si nici mãcar un singur om din salã nu s-a opus …

Foarte trist …

Dar mai vãd ceva. Vãd o solutie …

Legat de acest vot uninominal …

Sigur, votul uninominal, luat ca atare, va aduce cu el un val de dolãnesti si sinulesti, de hagisti si popisti, de adisti minunisti si vijelisti. De oameni talentati, nu spun altfel, doar cã talentul este ceva primit instinctiv, în vreme ce tãrii îi trebuie ceva oferit rational!

Asta înseamnã cã alesii ar trebui sã treacã de un filtru, ca un mic examen, care sã-i separe pe cei nepotriviti de cei potriviti. De cei idealisti.

Sigur, cei inteligenti nu sunt automat si buni, asa cã mai trebuie un filtru.

De data asta însã, pentru alegãtor.

Sã fie votul un rezultat al analizei persoanei candidate, si nu unul fãcut de orice neavenit … La urma urmei, votul este o sfãtuire a mintilor si nu a buletinelor care atestã vârsta de 18 ani la care se poate vota.

Astfel, care este initiativa pe care te rog sã o sustii, simplu, crezând în ea?

Initiativa : SORTARE ÎNAINTE DE VOTARE

1. Pentru votanti. Pe biletul de vot, undeva în partea de sus, sã fie tipãrite douã-trei

întrebãri, foarte simple si stabilite de analisti si psihologi, de genul:

– forma de guvernãmânt a României este: a. Monarhie, b. Prezidentialã, c. Republicã.

– parlamentul este: a. Unicameral, b. Bicameral.

– numele tarii noastre este : a. Republica Socialistã România, b. Republica Popularã Românã, c. România.

– în ce an suntem? a. 2008, b. 2006, c. 2007.

Iar rãspunsul gresit trebuie sã anuleze votul.

Cel putin am scãpa de pãrerea unor nulitãti

2. Pentru candidatii la parlament. Sustinerea (dupã testul psihologic, desigur, cu întrebãri de genul: vezi bãtrâni îmbrãcati în alb care, coborâti din sfere translucide îti oferã o diademã cu care sã-ti legi pãrul si sã o porti mai apoi în parlament?… a. Da, b, Nu.) unui test grilã, desfasurat la tv, cu întrebãri de culturã generalã, istorie, logicã, economie, etc., minimale, dar, esentiale … Stabilite de asemenea de o comisie de psihologi, economisti, istorici, analisti, etc.

Iar punctajul insuficient trebuie sã anuleze candidatura.

Cel putin am scãpa de prestatia unor inconstienti sau suferinzi.

3. Pentru candidatii la presedentie. Sustinerea, mai întâi, a unui test psihologic si medical, în fata unei comisii de specialitate. Chiar internationalã , pentru eliminarea oricãror dubii. Mai apoi, sustinerea unui test de aptitudini manageriale, desfãsurat în direct la tv, iar rãspunsurile sã fie corectate pe loc si dezvãluite astfel publicului. Si abia la urmã sã-si arate sarmul personal. O sortare înainte de votare. Sã nu mai votãm pe cel ce minte mai frumos.

Cel putin am scãpa de reprezentarea unor iresponsabili.

Noi dãm teste psihologice, de verificare a cunostintelor si aptitudinilor pentru obtinerea carnetului de conducere al unui autoturism, si nu cerem pentru conducerea treburilor tãrii???

Un singur lucru bun ne-au lasat toti acesti politicieni: identitatea lor. S-au strâns, precum neghina, toti cei asemenea, iar noi, data viitoare când vom vota, o vom putea separa de boabele de grâu.

Nu mi-a stat în intentie sã jignesc pe nimeni, ci doar adevãrul adevãrat, este cel ce doare. Semnat: EU (o pãrticicã din UE)

PS. Oare, vãd un om ce stã în fata calculatorului, nemultumit de ceea ce îl înconjoarã, dar, care nu are timp sã citeascã un e-mail ce nu contine bancuri sau poze cu masini de curse sau cu femei goale?

Ce sanse mai putem avea atunci, dacã el, unul dintre putinii oamenii interconectati (prin internet), ar rãmâne … nepãsãtor.

Fiind vorba despre un blog canin, e normal să vorbesc despre câini şi alte animale. Iovi nu este un animal, dar bovi este. Mai multe, chiar! Uite ce alt mesaj simpatic am primit:

Aţi observat că politicienii nostri se lupta ca nebunii să intre în administratia UE? Şi de ce? Pentru că pensionarea la 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună pentru funcţionarii din UE, a fost aprobata.

În acest an, 340 de functionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9.000 de euro pe lună.

Da, ati citit corect!

Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE (Polonia, Malta, Europa de Est, …), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania, …) vor primi din partea Europei, aceasta oferta (= cadou pretios, putem spune de aur ), doar ca să se pensioneze.

De ce şi Cine plăteşte ? Tu si cu mine

Ei voteaza legi, fără control şi-si atribuie ,,parasute de aur” cu impozitele noastre. Acestea trebuie să fie dezvăluite cu ajutorul acestui mesaj tuturor europenilor.

Tehnocraţii europeni beneficiaza de pensii de nababi … Chiar şi parlamentarii, care cu toate acestea, beneficiaza de regimuri speciale, nu primesc o treime din ceea ce ating acesti domni …

Adica, Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai dupa 1 an si 11 luni de serviciu (noiembrie 2010), o pensie de 1 515 € / luna. Echivalentul a ceea ce se „ofera”, în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă (40 ani). Colegul său, Peter Hustinx, si-a văzut contractul reinnoit cu inca 5 ani . Acesta va avea dreptul la aproape 9.000 € de pensie pe lună.

E simplu, nimeni nu s-a decis sa-i ia la intrebari, deci e firesc ca profita. E ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.

Multi alti tehnocraţi se bucura de acest privilegiu:

1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie, va primi € 12.500 de pensie pe luna.
2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12.900 € / luna.
3. Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14.000 € / luna.
Listă de verificare, fa click pe adresa de mai jos:
http://www.kdo-mailing.com/redirect.asp?numlien=1276&numnews=1356&numabonne=62286

Pentru ei, este jack-pot-ul mult visat. Fiind in funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a avea o „carieră completă” şi, prin urmare, a obţine maxim de 70% din ultimul salariul. Nu numai ca pensiile lor „sparg plafoanele de pensionare”, dar, pe deasupra, pentru dansii e suficient de a lucra doar 15 ani şi jumătate (intr-o viata de om) pentru a valida o cariera completa, în timp ce tu, ca si mine, trebuie sa te omori la serviciu 40 de ani, în curând 41 ani si doresc sa o mai lungeasca nitelus …

Confruntandu-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, 40 de ani, 41 ani (în 2012), 42 (2020), etc. Dar pentru ei nu e nici o problemă, e suficient doar 15.5 ani … Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate si altor angajaţi. Acum, ei sunt o armată care se bucura : judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori, etc.

Dar, mai nasol, în acest caz, este că acestia nu contribuie nici cu o centime de euro la super- pensiile lor. Totul se plăteşte de catre contribuabili … Noi, cotizam toata viata şi la cea mai mică întârziere de plată ni se reaminteşte, urmeaza amenzi, penalităţi de întârziere de plată, etc., … fara nici o mila. Ei sunt scutiti de toate .

Va puteti imagina? Chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care, cu toate acestea, se presupune că „verifica dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, ptr.scopul pentru care sunt destinate …” beneficiaza de acest sistem şi nu plătesc nici o cotizatie.

In schimb nu uita ca trebuie sa joace rolul de „jandarmi” la Bruxelles şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetara, atunci când ei au ambele mâini pana dincolo de coate în oala cu gem?

La ora în care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice şi brutalitatea şocului demografic, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensie de 12.500 – 14.000 € / lună după doar 15 de ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea …

Acest lucru este pura provocare!

Scopul acestor randuri este de a alerta toti cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene. Împreună putem crea o maree. Nu există nici o îndoială că tehnocraţii din Europa continuă să se bucure – pe cheltuiala noastră şi fara griji sau frica -, de astfel de pensii. Sa incercam sa punem piciorul in prag.

S-a efectuat un studiu precis şi documentat, si se demonstreaza prin „A + B” amploarea scandalului. Aceste studii au fost deja preluate de către mass-media.

http://www.lepoint.fr/actualites-economie/2009-05-19/revelations-les-retraites-en-or-des-hauts-fonctionnaires-europeens/916/0/344867

Difuzarea pe o scară largă în rândul tuturor celor 27 de ţări ale UE, prin intermediul presei a e-mailurilor … poate se va ajunge la ceva, doar, daca nu sunteti multumiti cu faramiturile care vi se ofera.

Chiar cu inteligenţa mea de adevărat câine, nu-mi miroase a corectitudine! Dar, poate e doar unul dintre e-mail-urile trimise aiurea şi nu este nimic adevărat!? Cred că sunt nume şi sume fictive. Cine mă lămureşte? Dar, să nu daţi cu Baros-so în mine!

2 gânduri despre „Quod licet Iovi, … licet bovi

  1. Pingback: Discuţie între ciori | Ilar

  2. Pingback: Test grilă | Ilar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s