Titularu’n pictorial

Neavând catralioane de vizitatori inexistenţi, musai să-i bag în seamă ce pe doi – trei care îşi mai perd vremea cu neinteresantele mele bloguri. Ştiu precis că sunt, cel puţin doi, pentru că … doi plătesc!

Pornind de la un schimb de replici, am ajuns să promit un pictorial cu titularul acestui blog, ca mulţumire că-mi permite să scriu pe el. Pe blog, evident!

Imaginile sunt selectate din cele realizate în dimineaţa zilei de unu aprilie a.c., la Casa Albă din Pietroasa şi pe o rază de vreo doi – trei kilometri.

Ulise al II-lea, într-o parte din splendoarea sa

Ăsta-i Ulise al II-lea! În poze. În realitate (sper să nu mă audă!), e o bomboană de căţel! De multe ori, îmi vine să-l mănânc! Da’s mărinimos şi îl iert!

26 de gânduri despre „Titularu’n pictorial

  • # winton1949: Este star-guest pe propriul său blog!
   Chiar mai-nainte i-am dus papa la năsuc. Era în vila lui, covrig, şi se alinta. Doar că nu spunea: „mi-e lene, nu mă face să ies de la căldurică”!. Evident, că am făcut aplecăciune spre Câinimea Sa şi i-am tras o mângâială, de răsuna scândura peretelui vilei, de loviturile cozii!

 1. Este ‘maistru’ sau ‘maestru’ Ulise ? Vorba lui Arghezi, apropo de al doilea cuvânt:
  ‘Vorba asta scurtă
  E ca mângâierea porcului pe burtă.
  E cu farmec dulce și, din strâmb ori ciung,
  Simți că te lățește și te face lung.
  Insul se mândrește, limba-i se deznoadă
  Și ia vânt și, vesel, dă-n nădragi din coadă’.

  • # tagore6699: Draga mea, nu confunda termenii. Hai, să-ţi explic:
   1. Maistru – este un jurnalist prostfesionist, care crapă de demontologie, dăşteptăciune (e mai dăştept decât oricine din zonă!), este puritate la hexagon, … Este inatacabil în corectitudine: el şi când fură nu fură, ci, doar ciordeşte munca colegilor. Să te ajut cu un exemplu: dacă el postează imaginea unei maşini parcate aiurea, se numeşte civism; dacă eu postez imaginea maşinii lui, parcată cu nesimţire, se numeşte atac la famelia lui!
   2. Maestru – i se potriveşte foarte bine lui Ulise! Îi place să-l mângâi pe burtă, ca un porc … de câine! El dă din coadă … fără să aibă nădragi!

   • Ajută-mă, te roooog, să diferențiez paronimele… Așa-mi trebuie dac-am lipsit la lecția despre variația seminificativă a semnificatului când semnificantul se schimbă, fonemic, o țâră!
    Mă tem că l-ai făcut pe Ulise ‘maistru’ și nu ‘maestru’, deși ultimul i s-ar potrivi mai bine, cum deja ai remarcat. Ia aruncă-ți privirea de neciorditor mai sus!

  • # Tamara: Eu sunt în pauză de la activitatea de udat. La tine nu am venit pentru că nu ştiu unde locuieşti.
   Singura „vreme rea” de care ne temem în hălăduieli este/sunt noroaiele!

 2. # Tuturor: Să fie clar: S-au întâlnit cazuri în care câinii sunt mai deştepţi decât stăpânii lor. Ulise este un exemplu. Dar, … Care îi este Stăpânul?! Eu îi sunt doar Prieten!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s