Pentru că, de pe înalta poziţie de şomer, am avut ceva mai mult timp de reflectare (m-am străduit sa reflectez … toate necazuri înspre neant!), am reuşit, în colaborare cu un prestigios institut din străinătate (de care nu a auzit nimeni), să determinăm modul în care evoluează carierele (nu cele de piatră, ci, cele care îţi pun piatra de moară la gât, ca prim pas spre aruncarea în hău!), în perioadă de criză globală financiară şi porcină.
Evoluţia carierei tale
ŞEFUL TĂU – DUPĂ O LUNĂ: Înţelege că trebuie să munceşti pentru firmă!!!
Nota: Dacă ţi se par cunoscute expresiile şi gesturile, este o dovadă că am studiat atent problema! Mentionez ca opera de mai sus este … folclor, atat in text, cat si in imagini. Vina mea este doar ca le-am primit si le-am aranjat un pic in pagina blogului.
Trist de real! Foarte frumos „te-ai jucat” cu poza iniţială.. 😀
# Machiaveliq: Nu ma bate: sunt nevinovat! Daca vrei iti dau adresa celei care mi-a trimis gluma aceasta.
Dar … tot trist este! In capitalismul nostru cracanat, patronul nu intelege ca de bunastarea si multumirea salariatului, depinde bunastarea si multumirea familiei sale! Imi spunea acum cativa ani un patron: Nu gasesti salariati de calitate! Si s-a uitat urat la mine cand i-am explicat ca calitatea salariatului depinde de calitatea salariului. Sigur ca, nu numai!
Mare dreptate ai! La noi, managerul de resurse umane, care este uneori șef peste o grămadă de suflete, face gestiunea potențialului uman după ureche, cultivă pe ‘linge-cururi’ (iartă-mi expresia dură și neaoșă – sper că nu am supărat vreo mimoză) și înlătură pe așa zișii capabili, în care vede eventuali rivali. Chiar așa gândesc și eu: o societate comercială sau un SRL ori un SRI va funcționa optim, la potențialul maxim, numai dacă munca salariaților este apreciată, iar eforturile lor recompensate. Cei mai mulți patroni gândesc că un angajat este un fel de …sclav modern, un robot, fără odihnă, fără somn, fără mâncare, fără asigurări medicale, fără concedii, că poate funcționa non-stop la un randament competitiv.
# Tagore6699: Confunzi „managerul de resurse umane”, care are ceva pregatire in domeniu, cu „patronul” care are … bani. Deci, minte la ce i-ar mai trebui?! Nepotismul ori curvasagul tine loc de experienta profesionala.
De curand, am fost taxat, iar, cu „nimic nu-ti place” (evident, facusem o sugestie de imbunatatire a unor lucruri). Nu tinusem cont de … pozitia in organizatie a persoanei respective. Daca esti Pres. ori Director, evident, ca le stii pe toate la perfectie! Si, atunci, sa vii din exterior si sa explici ca s-ar putea face SI mai bine …. este un gest incalificabil! Un fel de les-Presedinte!
Uf, numai angajat-ratusca sa nu fii!
# criss: Si sa nu fie patronul asociat cu … aia cu care se odihneste noaptea-n pat!
Poate era ratusca cea urata…
# Daurel: Pentru tovarasii patroni, toti suntem ratuste urate!
psihologii deja au studiat fenomenul … l-au denumit modding sau „razboiul psihologic” au si retete pentru a supravietui … pentru exemplificarea fenomenului meriti felicitari … de azi vreau sa fiu pisica 😛
# Tamara: Nu merit felicitări decât pentru că … am prieteni care merită felicitările tale, pentru că mi-au trimis materialul.
Să nu fi pisică blândă! De-aia care zgârie rău!