Az e ozi mare pt. isteria Turzii!

Ziua de astăzi va fi trecută cu roşu – pardon, cu porcotaliu! – în calendarul isteriei oraşului nostru. European, să nu uităm. Pentru că dăm în gropi şi la propriu – pe străzile noastre, şi la figurat – prin acţiunile noastre, să ne bucurăim că astăzi se inaugurează

“Inaugurarea terminării banilor tocaţi pentru lucrările de distrugere a minei de sare şi a rezervaţiei de nămol sapropelic“!

Cică, vine Emil Udrea şi Elena Boc la Durgău. Pentru că n-au fost tocaţi decât vro şase milionuţe de euroi. Dacă reuşeam mai mult, venea Primul Marinar al Ţării!

S-au pus deja steagurile pe străzi! Gropile din asfaltul turnat în toamnă le-a acoperit zăpada. Echipa de tăiere de panglici e pregătită. Uite ce scrie la gazetă:

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, împreună cu vicepreşedintele Radu Bica, vor participa mâine 22.01.2010, la ora 10.30, la inaugurarea Salinei Durgău Turda. La ceremonia de inaugurare urmează să participe primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, primul ministru al României, Emil Boc şi Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului.
Potrivit biroului de presă al Consiliului Judeţean Cluj, după momentul inaugurării este programat un tur de vizitare a investiţiei, după cum urmează: vizita sălii de tratament şi recuperare, a bisericii din salină, coborâre pietonală la terasa Mina Terezia, coborâre pietonală în zona lift Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Rudolf, coborâre cu liftul în Mina Terezia, vizitarea Minei Rudolf (teren minigolf, teren bowling, roata mare, amfiteatru), minispectacol la intrarea în amfiteatru.
Valoarea totală a contractului “Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear – Lacurile Sărate în zona Durgău – Valea Sărată şi Salina Turda” este de 5.807.120,07 euro, din care contribuţia Consiliului Judeţean Cluj este de 92 914 euro. De asemenea, pentru a contribui la punerea în valoare a acestui obiectiv şi pentru exploatarea acestuia în condiţii de maximă eficienţă Consiliul Judeţean Cluj a modernizat în luna noiembrie 2009, prin asfaltare circa 2 kilometri din drumul DJ161B – Turda – Ploşcoş. Totodată, cu acest prilej a fost extinsă partea carosabilă de la 5 m la 6 m, au fost montate podeţe noi, reînnoite marcajele şi semnalizările rutiere.

Nimic nou sub Soare! – s-ar zice. Şi, chiar aşa şi este:

„Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micşorata,
Aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderata şi controlata, iar, ajutorul dat altor ţari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie sa invete din nou sa munceasca in loc sa traiasca pe spinarea statului.”

(Cicero, anul 55 înainte de Hristos)

In concluzie, nu s-a modificat nimic in ultimii 2065 de ani.

Update: panglicarii şi-au făcut datoria! Au tăiat-o! În bucăţi!

5 gânduri despre „Az e ozi mare pt. isteria Turzii!

  1. Felicitari …

    Având în vedere că adreasa de e-mail furnizată a dat răspunsul:
    Delivery to the following recipient failed permanently: sdas@gmail.com Technical details of permanent failure: The email account that you tried to reach does not exist.
    nu pot decât să-ţi spun că ai greşit blogul! Aici nu mai sunt admise râgâielile măscăricilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s