Ce mai face Poliţia comunitară la 8 ianuarie?

Cred că cel mai potrivit răspuns ar fi: aplică indicaţiile preţioase ale Preşedintelui. Adică, trăieşte bine, mersi!

Mai întâi, iată, primul lor Raport săptămânal al anului pe care l-am început:

presa 1.01

Apoi, mare bucurie: nu au trecut nici măcar 30 de zile şi am primit răspuns la nelămurirea mea din 11 decembrie 2009!

La un răspuns atât de „cu respect”, am mulţumit:

Mulţumesc pentru că m-aţi lămurit.
Nu mi-au rămas neclare decât … ceea ce era neclar: atitudinea agentului respectiv!
Bănuiesc că, dacă la o întrebare de-a dvs. ar fi răspuns aşa cum vedeţi în filmuleţ, aţi fi fost tot atât de nelămurit, ca şi mine!
Să aveţi o zi bună în fiecare zi!

Pentru edificare – asupra nelămuririi mele, citiţi:

Ordine şi lege

Vă promit că, în curând, voi face un recensământ al cerşetorilor, ca să întăresc afirmaţia Directorului nou al Poliţiei comunitare, referitor la „combaterea fenomenului de cerşetorie”. În curând, ca să le las timp de re-acţie! Cu respect pentru adevăr!

Notă: Oare, de ce mi se pare că seamănă răspunsul primit de la Poliţia comunitară cu cel primit de la Generalul Jandarmilor?! Ambele reiterează ÎN VORBE respectul instituţiilor respective faţă de Cetăţeanul pe care îl servesc!

8 gânduri despre „Ce mai face Poliţia comunitară la 8 ianuarie?

  • # Florin: Nu cred că ideea ta este cea mai bună! Dar … ceva tot trebuie făcut. Nu poţi face trei paşi să nu fi agresat de un cerşetor. În timp ce poliţiile se bat cu cărămizile în piept că luptă, şi luptă, nenicule, şi dăi, şi dăi, şi luptă, … Şi oraşul e plin de cerşetori.

 1. Ce respect fata de cetatean? Intr-una din zile in piata din cartierul meu un cetatean se certa cu o vanzatoare . Omul era nemultumit ca pe taraba era expusa marfa buna, iar in plasa lui ajunsese marfa proasta. Ce a facut comunitarul? S-a luat de om, cica deranjeaza pe cei din jur. Gata-gata sa-i dea amenda! Nici nu a catadicsit sa vada daca are dreptate.
  Sotul meu s-a enervat rau (i se intamplase si lui ca respectiva sa-l friga), a intervenit si i-a spus ” militianului” ca-l suna pe seful politiei. Vazand ca nu o scoate la capat, ca a mai luat cineva atitudine, comunitarul l-a lasat pe om in pace.
  Desi avea dreptate, bietul cetatean a zis multumesc ca nu a luat amenda! Asa apara comunitarii „anumiti”cetateni!

  • # marada: Numai noi putem schimba ceva: prin NETOLERARE! În ultimul an, mai ales de când nu mai sunt încorsetat de rigorile muncii într-un colectiv, am putut „să-mi permit” să fiu verde: văd, notez, fotografiez, filmez, public. Rezultatul? Soţia primarului, fostă colegă de liceu, întoarce capul, ca să nu răspundă la salutul meu. Acum un an, era toată numai zâmbet, când ne întâlneam. Cred că acest aspect subliniază tocmai faptul că spun adevărul.
   acum, sunt în război cu jandarmii şi poliţia comunitară. Încerc să le explic faptul că eu, în calitate de Cetăţean, nu sunt subalternul lor. Dimpotrivă, ei sunt în serviciul meu. Implicit, nu doar am dreptul la respectul lor, ci, ei au obligaţia să mă respecte! Am publicat penibilele răspunsuri pe-alături primite de la jandarmi şi de la poliţia comunitară. În ambele cazuri, cu filmuleţele probatorii, şi tot se coboară să apere halul în care mi s-au adresat subalternii.
   Vă daţi seama că, fără aceste filmări … poate că m-ar fi arestat pentru ultraj!?

 2. Fâs-pâs. În spatele pieţei centrale există o trupă „profesionistă”. Au câţiva „înaintaşi” cu diverse handicapuri, iar „şefii” îi pândesc de peste drum. E o adevărată reţea. Ce face Poliţia în acest caz existent de luniiiiiiiii bune???
  Oricum mă pregăteam să scriu şi eu un articol pe tema asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s