Ordine şi lege!

Mă lovesc frecvent de spectacolul oferit de „oamenii legii”. Prezenţi cu duiumul la manifestări publice, absenţi – de regulă – din peisaj, dar … foarte „vigilenţi” şi cu „atitudine civică” atunci când se văd ca subiect al aparatului de fotografiat!

Poliţia (mare!)

Observaţi din imagine cum sunt maşinile parcate în staţia de autobuz … sub supravegherea maşinii poliţiei. Pe microbuzul poliţiei scrie: Ordine şi lege!

Nu insist cu noutăţi. Vezi postări mai vechi:

Scrisoare deschisă a Cetăţeanului către Poliţist

Fără incidente … aproape!

Jandarmul de la Saint Ghiriş

Scena s-a petrecut în 7 octombrie a.c., la Câmpia Turzii. Am trimis o cerere de lămurire. Am pierdut o jumătate de oră la jandarmi, la Cluj Napoca, ca să aflu, de la ofiţerul care „cercetează” sesizarea mea, că „jandarmului i-a fost frică” (de întrebare!!!), că „jandarmul nu v-a jignit” (deci, a nu răspunde la o întrebare repetată decât cu trimitere la plimbarea se încadrează la „maximum de respect al jandarmului către Cetăţean”!?). Şi, mai aştept răspunsul lor la scrisoarea: jandarm şi la întrebările mele:

– dacă am greşit, care îmi este pedeapsa pentru greşeala săvârşită?
– dacă a greşit jandarmul, care îi este pedeapsa primită?
– dacă postez filmuleţul pe blog şi prezint cele de mai sus, încalc vreo regulă/lege?

Iată fotografia care l-a deranjat pe vajnicul apărător al ordinii publice:

Observaţi modul în care este parcată (paralel cu bordura, ca să jeneze cât mai puţin pietonii!) maşina indisciplinatului şofer admonestat de poliţist şi, totodată, modul „cherestul(ca să jeneze cât mai mult pietonii!) în care este parcată maşina poliţistului! În timp ce parcarea de vizazi …

Poliţia comunitară

Să nu credeţi că poliţia comunitară se lasă mai prejos! După mai multe admonestări, pline de (lipsă de) respect faţă de Cetăţean, m-am hotărât să imortalizez o astfel de manifestare a ordinii întronate de această instituţie.

În timp ce cerşetorii te împiedică la fiecare pas,

agentul de poliţie comunitară îţi explică:

Filmuleţele au fost realizate la distanţă de nici 20 de metri şi la diferenţă de nici un minut!

Ca să nu aveţi nici un dubiu privind laborioasa activitate a poliţiei comunitare din Turda, vă ofer Raportul lor de activitate pe ultima săptămână:

presa dec 2

Concluzie: unde-i acea Ordine şi Lege a căror respectare o veghează instituţiile … abilitate?!

2 gânduri despre „Ordine şi lege!

 1. Asadar am urmarit filmuletul …. la intrebarea finala, politistul a raspuns: Ilie !
  ok !
  Ai intrebat al doilea nume – ti-a raspuns PINTILIE, abia la a treia intrebare a raspuns Pamfil !
  Nu poti sa le faci nimic – te superi, postezi un film, te consumi … ei beau o sticla de vin in cinstea sefului care-i acopera …
  Asta-i tara !
  Eterna si fascinanta !

  • # brad: Se vede că nu mă cunoşti! Citeşte: Eroare, mon general şi vei înţelege că nu sunt mulţumit cu atât. Tot mai cred că suntem într-un stat democratic! Dacă am reuşit să conving Miliţia anului ’78 să-mi facă „buletin cu barbă şi cu plete”, poate, voi reuşi să conving şi actualii „oameni de ordine” să facă ordine şi să fie civilizaţi! Măcar pe doi – trei dintre ei! Tot ar fi un succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s