Bancuri p(r)ost-electorale

Tema 1

Aleşii Preşedinţi ai României

Mircea Dan Geoană

P.S. D.

(n. 14 iulie 1958, Bucureşti)

este un politician român, preşedinte al Partidului Social Democrat din aprilie 2005, preşedinte al Senatului României din decembrie 2008, senator, fost Ambasador al României în SUA şi Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

Traian Băsescu

P.D.L.

(n. 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar)

este un politician român, actualul preşedinte al României. Până în decembrie 2004 a fost liderul Partidului Democrat. Între 2000 şi 2004 a fost primar al Bucureştiului. În 2004 a candidat pentru preşedinţie din partea Alianţei D.A. (PNLPD), câştigând alegerile şi devenind preşedinte al României.

Traduceri (ins) pirate

Ce înseamnă literele de după numele candidaţilor? Românul s-a născut poet – zic unii. Dar, şi … foarte glumeţ. Dovada: azi am aflat semnificaţia literelor respectiv:

P.S.D.

– vine de la

Preşedintele Serii de Duminică

P.D.L.

– înseamnă:

Preşedintele Dimineţii de Luni

Tema 2

Combinaţii de litere luate câte două, câte trei, câte patru sau câte cinci

F.S.N. – F.D.S.N. – P.D.P.D.L. – P.N.Ţ.C.D.???

„Potrivit unor surse democrat-liberale, PNTCD-ul condus de Marian Petre Milut se pregateste sa fuzioneze cu PDL. Mai mult decat atat, liderii democrat-liberali sunt dispusi sa renunte la denumirea de PDL in favoarea celei de PNTCD.

Daca aceasta miscare se materializeaza, atunci tot patrimoniul PNTCD va deveni proprietatea partidului condus de Boc. Cu alte cuvinte, infrastructura si istoria PNTCD vor intra, de fapt, in proprietatea actualului PDL.”!

De mentionat faptul ca „PNTCD este scindat in prezent in doua factiuni, una condusa de Milut, care l-a sustinut pe Traian Basescu la prezidentiale, si alta condusa de Radu Sarbu si Gheorghe Ciuhandu, aripa ce l-a sustinut pe Crin Antonescu si, ulterior, in turul al doilea, pe Mircea Geoana. Aripa Sarbu sustine ca l-a exclus pe Milut din partid, desi acesta, anterior, il exclusese si el din PNTCD pe Radu Sarbu. Tot in 9 noiembrie, conducerea PNTCD-aripa Radu Sarbu a dezavuat protocolul. „In numele PNTCD, respingem categoric orice incercare de preluare a brandului PNTCD de catre PD-L si Traian Basescu, printr-o probabila fuziune prin absorbţie” – se arata intr-un comunicat difuzat, la vremea respectiva, de PNTCD-aripa Sarbu.

Concluzia (morală este numai la … fabulă!)

Adică: Nu trageţi în pianist. Cruţaţi şi bloggerul!

Iartă-l, Domnule, că nu ştie ce scrie!

Cineva întreba, astăzi: Cum se pune înapoi dopul la sticla de şampanie? Şi a fost trimis la specialistul Mircea!

Oricum, după campania aceasta, mulţi au ieşit albiţi. Pe la tâmple! Alţii …

Circulaţia trenurilor de la metrou a fost întreruptă, dimineaţă, o jumătate de oră pe ruta Eroilor – Preciziei, după ce o femeie s-a aruncat pe şine, a declarat pentru Agenţia NewsIn directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

2 gânduri despre „Bancuri p(r)ost-electorale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s