De-aş fi misogin

Dacă aş fi misogin, aş gândi ca UN bărbat şi aş analiza articolul nehotărat din limba română …

M-aş gândi: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol sau te distruge, pare a fi FEMININ? Iar apoi tot ce ne alina, ne alinta, ne bucura si ne mai da un tel in viata, este de natura MASCULINA?

Voi sunteti O ploaie, O zapada, O grindina, O furtuna. Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: O bucatarie, O vesela, O matura, O caldura, O mizerie …

Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Noi suntem UN repaus linistit intr- UN fotoliu confortabil, citind destinsi UN ziar si ascultand UN jurnal, …

… asta daca nu veniti voi sa semanati O discordie sau sa ne faceti O sicana.

Va dati mari ca aveti O telecomanda, dar priviti la UN televizor, unde noi alegem UN post care il dorim. In trecut, pentru a face calcule aveati O numaratoare prapadita, acum barbatii au inventat UN calculator. Si ceea ce va defineste, sexul, tot UN sex se spune si niciodata O sex. Cand va simtiti bine, traiti, nu-i asa, UN orgasm, iar daca o dati in bara va alegeti cu O frustrare. Voi puteti avea O carte de credit, dar aceasta nu inseamna nimic fara UN cont.

Ce poate provoca O problema care se poate transforma intr-O catastrofa? O eroare de pilotaj, O pana de benzina, O proasta vizibilitate, O intrerupere de curent. Voi pentru a ne inrobi doriti O casatorie, dar exista si eliberarea care este UN divort.

Este limpede ca limba romana a fost inventata de UN barbat, care nu v-a avut deloc la suflet (mai, si asta tot UN suflet este!) …”

Ce parere aveti?

N.B.: Va rog sa observati ca, TOATE substantivele mai sus mentionate a fi „de natura masculina” sunt in realitate de genul neutru in limba romana: UN ziar , DOUA ziare; UN suflet , DOUA suflete; etc., etc. Să mă ietaţi şi să îneţelegeţi că nu am scris UN adevăr, ci, … O glumă!


7 gânduri despre „De-aş fi misogin

  1. daca mai scrii Un asemenea lucru……nu am sa/ti mai dau O cafea indulcita din albastrul privirii mele:) Noroc de faptul ca si misogin imi esti simpatic:P

    • # Tamara: 1. Era vorba că DACĂ aş fi misogin …
      2. Orice aş scrie SIGUR cineva mă va lăuda, iar altcineva mă va critica!
      3. Tu ai ochi albaştri? Nu am observat. Doar că ai inimă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s