Habemus … molid

La Roma, la Vatican, când au loc alegerile pentru noul papă, se semnalizează reuşita cu un fum alb şi vorbele „Habemus papa„: Noi nu suntem chiar la Roma. Doar pe drumul spre Cetatea Eternă (pentru că „toate drumurile duc la Roma„, deci, şi al nostru!?), şi nu avem papă, ci, doar un … molid, pe post de brad!

Mai întâi, am fost pe la Mihai Viteazu. Primăria de-acolo a pus afişe, informând populaţia despre programul festivităţilor din 1 Decembrie, Ziua naţională a României.

Un ROMân, a trecut pe stradă şi a pus afişe despre câinele său, pierdut. Nu le putea pune în altă parte, decât PESTE afişele dedicate Zilei Naţionale !

Ar mai trebui să mai pună un rând de afişe: „pierdut bun simţ„! Peste cele cu „pierdut câinele„!

Mergând spre Poiana, am văzut în faţa afişului uriaş cu Băsescu (de pe ruina fostei viitoare Case de cultură!), o macara cu un braţ telescopic, extrem de lung. Mi-am jurat în barbă, ca Baiazid. Nicidecum, „să dau calului, ovăz din pristolul de la Roma„. Doar, să nu uit ca, la întoarcere, să iscodesc şi să aflu ce a ridicat macaraua. Credeam că se montează, în sfârşit, o copertină în staţia de autobuz. Naivul de mine!

În Oprişani, pe la „trei mocani”, lipseşte semaforul. Era, … până aseară, pe la orele 20,30, când a trecut o maşină cu pelicani ori de-a pelicanilor sau … Nu am reuşit să aflu exact. Unii zic că ar fi fost beat, alţii că ar fi avut sub 100 km/oră, …

Doar că, acum, semaforul este orizontal, la câţiva metri de locul unde era vertical.

În mod sigur, în următoarele zece luni, se va repara.

La Poiana, am admirat panourile de informare pentru campania electorală. Pline cu afişe … invizibile. Şi o cruce în apropiere! Doamne, ajută-ne să votăm! Cu cine? Că dacă ne luăm după afişe, stăm acasă cu telecomanda în mână. Şi cu berea şi seminţele în cealaltă. Ca ăla care „cu o mână a luat pumnalul şi cu cealaltă a spus„! …

Dar şi multele gropi din … staţia de autobuz de la „şcoală”.

Până la urmă, tot am ajuns înapoi, în faţa Primăriei. La gropile centrale, din staţia de-aici.

Ce-am constatat: macaraua a dispărut, fără urme.

Pardon, am găsit ceva urme.

Mai multe, chiar:

Normal: eu am trecut pe la 19 în jos, deci, 19 e înainte de 18?! Habar n-aveam! Dar, aşa am aflat justificarea prezenţei macaralei. După mizeriile de pe jos!


Habemus … molid! Că papa …  e scumpă!


M-am uitat şi din dreapta şi din stânga. Abia se vede portretul lui Ceauşe … pardon!, Băsescu întins pe faţada celui mai mare veceu public, pardon!, Casei de cultură, din faţa Primăriei cu gropi în staţie!

Na, că le-am încurcat!

Eu? …

3 gânduri despre „Habemus … molid

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s